$left
$middle

Boenden för hemlösa

För att räknas som hemlös har du ingen bostad alls, lever i utsatthet eller har löst din situation på mycket kort sikt. I Malmö finns det flera boenden som hanteras via socialtjänsten, som är till för personer som inte kan lösa sitt boende på egen hand.

Akutboenden finns för män och par på Nattvilan, Stora Kvarngatan 4–6, och för kvinnor på Rönnbacken, Rönnblomsgatan 9.

Nattvilans hemsida

Rönnbackens hemsida

Om du vill få plats på något av våra boenden ska du kontakta socialtjänsten i det område där du vistas eller senast bodde. Det finns boenden som i vissa fall är bara boende och i andra fall en kombination av boende och behandling.

Akutboende för hemlösa kvinnor

Kvinnor som har fyllt 20 år och som har sociala problem, med till exempel missbruk eller psykisk ohälsa och som behöver nattplats kan vända sig till Rönnbacken.

Kvinnorna kan komma själv under alla tider på dygnet, men kan i akuta situationer även hänvisas hit av polis, sjukvård, stadsmissionen, sociala jouren med flera.

Adress: Rönnblomsgatan 9

Telefon: 040-29 53 40

Akutboende för hemlösa män

Förenade Care erbjuder akuta nattplatser på Nattvilan, Stora Kvarngatan 4 i Malmö.

På Nattvilan får du sovplats, kvällsmat och frukost. Incheckningen är mellan klockan 19.00 och 21.00 och utcheckningen är senast klockan 10.00 på morgonen.

Vem får bo på Nattvilan?

De akuta nattplatserna riktar sig till män och par som har fyllt 20 år och som har sociala problem med missbruk och/eller psykisk ohälsa.

Hur många nattplatser finns det?

Det finns 14 sängplatser på Nattvilan, fördelade på både enkelrum och dubbelrum. Lokalerna är anpassade för personer med fysisk funktionsnedsättning och minst två enkelrum är anpassade för personer som använder rullstol eller förflyttningshjälpmedel.

Finns det personal på plats?

Nattvilan har personal på plats för de boende hela dygnet. Dessutom är en socialsekreterare från Malmö stad på plats på dagtid och erbjuder stöd och rådgivning. Socialsekreteraren är också en länk till socialtjänst och andra myndigheter.

Adress: Stora Kvarngatan 4

Telefon: 0739-01 56 70