Boenden för hemlösa
Som hemlös har du ingen bostad alls, lever i utsatthet eller har löst din situation på mycket kort sikt. I Malmö finns både akutboenden samt flera andra typer boenden. Boendena är till för personer som befinner sig i hemlöshet och inte kan lösa sitt boende på egen hand.
Akutboenden
I Malmö finns det två akutboenden – ett för män och ett för kvinnor. På dagtid söker du en plats via socialtjänsten. Efter klockan 16.30 på vardagar samt helger söker du genom att ringa social jour på
040-34 56 78.
Qvarnen – akutboende för hemlösa män
Malmö stad erbjuder akuta nattplatser (Nattvilan) på Qvarnen där du får sovplats, kvällsmat och frukost. Akutplatserna öppnar klockan 17.00. Du söker akutplatsen genom att komma till Qvarnen. Som akutgäst är du välkommen att stanna till klockan 10.00 dagen efter.
Qvarnen är ett lågtröskelboende och de akuta nattplatserna riktar sig till hemlösa män som fyllt 21 och som har en aktiv beroendeproblematik, eller beroendeproblematik och psykisk ohälsa.
Lokalerna är anpassade för personer med fysisk funktionsnedsättning och minst två rum är anpassade för personer som använder rullstol eller förflyttningshjälpmedel.
Qvarnen har personal på plats för de boende hela dygnet.
Du kan kontakta Qvarnen dygnet runt.
Besöksadress: Stora Kvarngatan 4
Qvarnen telefon: 0721-70 33 57
Platsförfrågingar: 0721-70 33 56
Lillhem – akutboende för hemlösa kvinnor
Malmö stad erbjuder akuta nattplatser på Lillhem där du får sovplats, kvällsmat och frukost. Akutplatserna öppnar klockan 17.00. Du söker akutplatsen genom att komma till Lillhem. Man är som akutgäst välkommen att stanna till klockan 11.00 dagen efter.
Lillhem är ett lågtröskelboende och de akuta nattplatserna riktar sig till hemlösa kvinnor som fyllt 21 och som har missbruk eller missbruk psykisk ohälsa.
Lillhem har personal på plats för de boende hela dygnet.
Du kan kontakta Lillhem dygnet runt.
Lillhem 1, telefon: 0721-70 31 07
Lillhem 2,telefon: 0721-70 31 08
Värmestugor
Värmestugan är en akut lösning på hemlöshet bland vuxna i Malmö. Den är öppen för alla oavsett uppehållsstatus och utgår från individens egna bedömning av sina behov. Det görs ingen åtskillnad på grund av uppehållsstatus, nationalitet eller härkomst, inte heller på grund av kön, religion eller sexuell läggning.
Det finns två värmestugor, Värmestuga Ung för 18–25 och Värmestuga Vuxen för personer över 25 år.
Värmestugorna är öppna 30 november 2023–31 mars 2024.
Adresser till värmestugorna
Värmestugorna är till för de som är i behov av dem. Information om hur du får adresserna finns på Värmestuga Malmös webbplats.
Socialtjänstens boenden
Om du vill få plats på något av våra boenden ska du kontakta socialtjänsten. Om du bor eller vistas i Malmö ska du kontakta socialtjänsten i Malmö, bor du eller vistas i annan kommun ska du vända dig till deras socialtjänst.
Kontakta oss
Malmö stads kontaktcenter
- E-post:
- malmostad@malmo.se
- Telefon:
- 040-34 10 00
- Telefontider:
- Vardagar 08.00–17.00
Sidan senast uppdaterad: