Skutans förskola

I hjärtat av Bunkeflostrand bjuder Skutans förskola på en verksamhet som är inramad av hav, grönska och en fantastiskt fin trädgård där lärande och lek flätas samman.

Om förskolan

Skutans förskola har plats för 36 barn i åldrarna 1-5 år. Hos oss är barnen fördelade på två avdelningar, Hajen och Delfinen. Förskolans lärmiljöer går hand i hand med barnens intresse och det projekt vi för tillfället arbetar med. Hos oss är barns inflytande och delaktighet viktiga ledord.

Utbildning i förskolan

Våra kompetenta och engagerade pedagoger skapar möjligheter för att just ditt barn ska få de bästa förutsättningarna för utveckling och lärande under sina viktiga år på förskolan.

I lekens form utforskar barn och pedagoger tillsammans de projekt som barnen finner intressanta. Barnen ges gott om tid för självständighetsutveckling, samt goda förutsättningar att utveckla en positiv självkänsla. Förskolan arbetar efter läroplanen och Malmö stads värdegrund där trygghet, tillit, demokrati och inflytande är viktiga ledord.

Skutans förskola har länge haft grön flagg certifikat. Det är både ett pedagogiskt verktyg och en certifiering för skolor och förskolor som arbetar aktivt och långsiktigt med hållbar utveckling i undervisningen och i den dagliga verksamheten.

Tillsammans utforskar våra barn och pedagoger vidare kring underrubriker som livsstil och hälsa. Barnen får också uppleva odling från frö till planta, och då och då får vi hjälp av köket för att tillaga sådant som vi själva odlat.

En dag på förskolan

Förskolan öppnar 6.15. Klockan 8.00 serveras en varierad och näringsriktig frukost. Både frukost och mellanmål tillagas på förskolan. Under dagarna erbjuds barn varierande aktiviteter där omsorg och lärande vävs samman. I verksamheten använder vi oss av olika uttrycksmedel som lek, sång, musik, dans, rörelse, drama, skapande och digitala verktyg.

Vi äter lunch runt 11.30 och den får vi från Sundsbroskolan. Där tillagas lunch med variation av rätter och vi serverar minst en vegetarisk lunch i veckan. Varje dag ser vi till att vistas ute och passar även på att äta frukt både på förmiddagen och under sen eftermiddag.

Vid 14.30 serveras mellanmål och därefter fortsätter vi dagen utomhus eller inomhus. Vid 17.30 stänger förskolan.

Introduktion och inskolning

När ditt barn har fått plats hos oss börjar vi med en inskolning för att introducera barnet och dig i vår verksamhet. Som vårdnadshavare får du då inblick i hur dagarna hos oss kan se ut.

Vi beräknar en till två veckors inskolning. Ibland förlänger vi denna tid i samråd med dig. Alla barns inskolningsprocesser ser olika ut och därför är det svårt att på förhand avgöra hur lång tid det tar för just ditt barn.

De första dagarna är både du och ditt barn med under förmiddagens aktiviteter. Därefter utökar vi tiden så att ni även stannar över måltider och eftermiddagen. Pedagogerna finns i närheten, tar kontakt och lär känna barnet. Efter hand kan du som vårdnadshavare gå ifrån under kortare eller längre stunder.

Kommunikation med vårdnadshavare

Vi lägger stor vikt vid ett gott samarbete med dig som vårdnadshavare. Det dagliga mötet är helt avgörande för stora och små och vi tänker mycket kring bemötande och förhållningssätt vid lämning och hämtning.

Varje höst bjuder vi in till ett förskolemöte där pedagogerna berättar mer om undervisningen och barnens vardag. En gång per höst- och vårtermin har vi även föräldrasamråd där våra pedagoger och ledning möter vårdnadshavare som representerar de olika avdelningarna. Förskolan erbjuder också utvecklingssamtal varje år i samband med ditt barns födelsedag.

Besöka förskolan

Om du vill besöka förskolan kan du ta kontakt med förste förskollärare Åsa Rosdahl. Kontaktuppgifter hittar du längre ner på sidan.

Viktiga datum

Två dagar per termin håller förskolan stängt. Då arbetar vi med planering och utveckling av verksamheten. Stängda dagar:

  • 15 september 2023
  • 17 november 2023

Våra avdelningar

Delfinen: 0708-49 15 72
Hajen: 0708-49 15 63

Utbildningsområde D

Utbildningsområde D

Kontakta oss

Skutans förskola

Telefon:
0708-49 15 63
Besöksadress:
Klagshamnsvägen 48

Maria Friberg

Titel:
Rektor bitr förskola
Mobiltelefon:
0731-427931

Linda Ahlholm

Titel:
Rektor
Mobiltelefon:
0734-292703

Åsa Rosdahl

Titel:
Förste förskollärare
Mobiltelefon:
+46 723524940
sv