Ulricedals förskola
Ulricedals förskola ligger centralt i Rosengård. Vi har nära till områdets parker och goda bussförbindelser binder ihop oss med Malmö och det som staden har att erbjuda barnen.
Om förskolan
Förskolans barngrupper fördelas på fyra avdelningar, två för de yngre barnen och två för de äldre. En avdelning för de yngre barnen och en avdelning för de äldre bildar tillsammans en enhet. I enheten samarbetar pedagogerna och när barnen blir äldre flyttar de upp till avdelningen med äldre barn i samma enhet. På varje avdelning finns olika basmiljöer, där kan barnen hålla på med bygg och konstruktion, skapa i ateljén eller bara vara i läs- och hemvrån. Våra miljöer har skapats och förändras utifrån barnens ålder och intresse. Förskolan har egen gård som ger möjlighet till fantasi och lek.
Utbildning i förskolan
Förskolans avdelningar arbetar utifrån temat ”Livet i Malmö” och värdeordet ”Gemenskap”. Vi jobbar utforskande med utgångspunkt i barnens intressen och funderingar och lyssnar på barnen och deras idéer så att de känner sig delaktiga.
Förskolans utbildning och undervisning utgår ifrån värdeordet ”Gemenskap” där förskolan arbetar mot att barnen:
- i förskolans utbildning får vara en del i en demokratisk gemenskap där alla är lika mycket värda.
- får leka tillsammans med andra.
- möter pedagogiska miljöer som inbjuder till gemenskap och som är undersöknings -och utforskningsbara inom -och utomhus.
- i gemenskap med andra får lära och utforska.
- i gemenskap med andra har rätt till att bli förstådd och förstå andra.
En dag på förskolan
Förskolan öppnar 06.15 och då samlas vi på en avdelning. Klockan 8.00 serveras en varierad frukost på respektive avdelning. Efter frukosten leker barnen tills klockan blir 9.00 då avdelningarnas planerade aktiviteter startar.
Vid 11.15-11.30 serveras det lunch på avdelningarna. Efter lunch vilar de yngre barnen medan de äldre barnen har en stund av nedvarvning med aktiviteter i lugnare tempo.
Omkring 14.15 äter barnen mellanmål. Efter mellanmålet leker vi tills det är dags att bli hämtad och gå hem för dagen. Senare på eftermiddagen samlas vi allihop på en och samma avdelning, förskolan stänger 17.30.
Introduktion och inskolning
På Ulricedals förskola är föräldrarna aktiva tillsammans med barnen under inskolningen. Du är med som förälder och vägleder ditt barn in i förskolans värld och i de vardagliga situationer barnet möter på förskolan. Målet är att du som förälder efter inskolningen ska ha en bra insyn i hela utbildningen och veta vad ditt barn får uppleva på förskolan samt att du ska ha lärt känna pedagoger och barn på avdelningen. Inskolningen brukar ta cirka två veckor och det är bra att du räknar med att vara med hela dagar den första tiden.
Kommunikation med vårdnadshavare
Förskolan erbjuder ett föräldramöte under året där avdelningarna delar med sig
av sitt arbete. Vi bjuder även in till drop-in en gång varje termin där ni får
en till möjlighet att besöka ert barns avdelning. En gång om året bjuds ni även
in till ett utvecklingssamtal där barnets utveckling och lärande är i fokus.
Pedagogerna värnar om den dagliga kontakten vid hämtning och lämning.
Besöka förskolan
Om du vill besöka förskolan eller har andra frågor kan du ta kontakt med biträdande rektor Monika Prsa eller förste förskollärare Cristina Reventa. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.
Viktiga datum
Två dagar per termin håller förskolan stängt. Då arbetar vi med planering och utveckling av verksamheten. Stängda dagar:
- 25 november 2024
- 5 februari 2025
- 16 maj 2025
Våra avdelningar
Lilla Planeten: 0766-23 67 83
Stora Planeten: 0766-23 67 84
Lilla Raketen: 0766-23 67 85
Stora Raketen: 0766-23 67 86
Utbildningsområde A
Kontakta oss
Ulricedals förskola
- Besöksadress:
- Von Lingens väg 2
Monika Prsa
- Titel:
- Rektor bitr förskola
- E-post:
- monika.prsa@malmo.se
- Mobiltelefon:
- 0729-849373
Eva Nilsson
- Titel:
- Rektor
- E-post:
- eva.c.nilsson@malmo.se
- Mobiltelefon:
- 0709-254309
Cristina Reventa
- Titel:
- Förste förskollärare
- E-post:
- cristina.reventa@malmo.se
- Mobiltelefon:
- 0766-236410
Sidan senast uppdaterad: