Flytta till, inom eller från Malmö

Information för dig som ska flytta till, inom eller från Malmö och behöver söka förskoleplats.

Om du flyttar till Malmö

Bor du utanför kommunen och tänker flytta till Malmö kan du redan innan du flyttar ansöka om förskoleplats. Då använder du ansökningsblanketten. Vi kan däremot inte registrera ansökan förrän vi har fått någon form av avtal på ditt kommande boende i Malmö. När du vet var du kommer att bo behöver du komplettera din ansökan med till exempel hyreskontrakt, andrahandskontrakt eller köpeavtal för att styrka att ni är på väg att flytta till Malmö.

Om ditt barn inte är folkbokfört i Malmö vid placeringsstart har du inte rätt till platsen.

Om du flyttar inom Malmö

Den nya folkbokföringsadressen kommer automatiskt in i vårt datasystem via folkbokföringen. Har du gjort en ansökan går det bra att ändra dina önskade förskolor via vår e-tjänst.

Om du redan har en kommunal förskoleplats och behöver byta förskola ska du ställa dig i överflyttskö. Tänk på att göra överflyttsanmälan i god tid. Beroende på till vilket område du flyttar kan det ta lång tid innan vi kan erbjuda byte av förskola. De allra flesta byten erbjuds till augusti/september. Läs gärna mer på sidan Byta förskola (se länk nedan).

Om du flyttar från Malmö

Det är din och ditt barns hemkommun som ansvarar för förskoleplats. Ta därför kontakt med din blivande kommun gällande förskoleplats innan flytt. Ditt barn har rätt att behålla sin förskoleplats i en månad efter att barnets folkbokföring i Malmö kommun upphört. Kom också ihåg att säga upp din plats i god tid. Informera alltid förskolan om du vet att ni kommer att flytta.

Om du flyttar från Sverige

Utvandrar du från Sverige upphör rätten till plats samma dag som du inte längre är folkbokförd i landet. Kom ihåg att göra uppsägning i god tid innan du flyttar. Informera alltid förskolan om du vet att du kommer att utvandra.