$left
$middle

Frågor och svar

Här ser du en lista med vanliga frågor och svar.

Svar fråga 1:

Du söker till Praktik vid Events, genom att ladda ner appen ”Praktik vid Events”. Där registrerar du dig genom att fylla i dina personuppgifter.

Svar fråga 2:

Du kan inte använda ditt personnummer två gånger. Du får istället ändra i din första registrering. Om du har glömt ditt lösenord till både appen och din email kan du kontakta Praktik vid Events på praktikvidevents@malmo.se, så hjälper vi dig.

Svar fråga 3:

Vi lägger in i alla våra event i appen, där hittar du information om vilka event som finns, vilka praktikplatstyper det finns för varje event, vilka tider praktiken har och dagar, samt när den obligatoriska introduktionen är. Du väljer de event du är intresserad av och trycker på ansök. Under varje event finns information om hur lång tid du har på dig  att söka en plats, exempelvis mellan den 23-30 oktober efter den 30:e så försvinner eventet i appen och du kan inte söka till det eventet längre.

Svar fråga 4:

Du ansöker till de event som finns i appen, det är viktigt att du kan delta både vi praktiken och introduktionen. Efter att sista ansökningsdatumet har gått ut, så lottas platserna ut via vår databas.

Svar fråga 5:

Om du har fått en praktikplats får du ett sms som meddelar vilket event det gäller, du går då in i appen och svarar Ja eller Nej om du fortfarande kan ta praktikplatsen. Kom ihåg att dubbelkolla datumet för introduktionen, för du måste vara med på introduktionen för att få behålla din praktikplats.

Svar fråga 6:

När du har tackat Ja till en praktikplats är det dags för ett introduktionsmöte, datumet för introduktionen står i appen under informationen om eventet. Du måste delta i detta möte för att få behålla din praktikplats.

Svar fråga 7:

Alla platser på Praktik vid Events delas ut genom lottning. Det betyder att ett datasystem lottar ut alla platser till varje event.  Personalen på Praktik vid Events styr inte detta. Det är viktigt eftersom vi arbetar efter en likabehandlingspolicy, som betyder av vi ger samma möjligheter till alla oavsett tidigare erfarenhet. Det är viktiga är att du inte slutar söka, till slut lottas du till en plats.

Svar fråga 8:

Du tackar JA eller NEJ till en plats genom att logga in i appen eller på hemsidan och klicka på JA eller Nej-ikonerna. Gör detta så fort du kan, då tiden att svara på varierar beroende på event. Ibland har du tre dagar på dig att svara ibland färre antal dagar.

Svar fråga 9:

På introduktionsmötet får du träffa de andra praktikanterna, oss på Praktik vid Events, men även arrangörerna för eventet. Här får du mer information om din praktik och kan ställa frågor. Du skriver också på en överenskommelse om praktik med Praktik vid Events. Du får givetvis betalt för introduktionen också.

Svar fråga 10:

Är du ute på din praktik och är osäker på vad du ska göra, så prata med din handledare, be hen att förklara och visa dig igen så det blir tydligt för dig.

Svar fråga 11:

Du kan maila oss på vår mailadress praktikvidevents@malmo.se. Vi finns också på Facebook, Praktik vid Events och svarar på frågor där. Telefonnummer till oss hittar du på vår informationsbroschyr, men givetvis också på vår hemsida malmo.se/praktikvidevents.

Svar fråga 12:

Skulle du bli sjuk eller få andra hinder under praktiken, måste du meddela din handledare detta. Blir du frisk under praktiken, kontaktar du din handledare och återgår ill praktiken under de dagar som är kvar. Du får bara ersättning för den tid du har praktiserat.

Svar fråga 13:

Har du glömt ditt lösenord och behöver ett nytt, så är det lättast att gå in via vår hemsida, www.praktikvidevents.se, där trycker du på glömt lösenord. Du beställer ett nytt lösenord genom att skriva in din mailadress och trycka på skicka. Ett nytt lösenord skickas nu till din mail. Logga in med det nya lösenordet, tryck sedan på ditt namn under inloggad som för att kunna byta till ett privat lösenord som du kommer ihåg.

Fungerar inte detta, maila oss på praktikvidevents@malmo.se, så hjälper vi dig.

Svar fråga 14:

Logga in med din e-post och ditt lösenord, tryck på ditt namn och ändra till ny mailadress. Glöm inte att uppdatera längst ner på sidan.

Svar fråga 15:

Alla utbetalningar från Malmö stad görs via Swedbank, har du inte Swedbank, så måste du meddela din bank att du väntar en utbetalning från Malmö stad. Saknar du bank helt, kommer utbetalningen som en utbetalningscheck, du kan då lösa in checken på de ställen som finns angivna på checken. Glöm inte att du måste ID-kort för att få ut dina pengar.

Svar fråga 16:

Det finns tre utbetalningsdatum för praktikersättningen, den 27 i varje månad, sista vardagen i varje månad och mellan den 10–13 varje månad. Får du din ersättning via utbetalningsscheck, så kan det ta några dagar extra på för att det skickas på posten.  

Svar fråga 17:

Saknar du din ersättning, börja med att kolla med din bank om din ersättning har kommit in. Ibland betalas flera ersättningar ut samtidigt, exempelvis från Ung i Sommar. Om din ersättning inte har kommit, kontakta oss på Praktik vid Events via mail, praktikvidevents@malmo.se, där skriver du namn, personnummer och vilket event det gäller, så hjälper vi dig.

Svar fråga 18:

Det händer väldigt sällan att någon blir avstängd från sin praktikplats, med det kan hända om arrangören upplever att du inte följer det regler som vi tillsammans går igenom på introduktionen. Exempelvis om du är sen väldigt ofta eller samarbetet med handledare och andra praktikanter inte fungerar. Då kan du bli hemskickad.

Blir du hemskickad så kommer Praktik vid Events att kalla dig till ett möte, där vi diskuterar vad som hände. Utifrån detta tas beslut om avstängning.

Kontakta oss

sv