Hemlöshet

Socialt stöd till dig som är hemlös hanteras av socialtjänsten.

För att räknas som hemlös har du ingen bostad alls, lever i utsatthet eller bara har löst din situation på mycket kort sikt. Du räknas inte som hemlös om du bor i andra hand eller inneboende, även om du bor trångt.

Är du i behov av hjälp från socialtjänsten kontaktar du den socialtjänst som finns i det område där du senast hade kontakt eller bott tillfälligt. Kontaktuppgifter till socialtjänsten finns längst ner på sidan.  Om du aldrig haft kontakt med socialtjänsten kan du söka dig till vilken socialtjänst som helst så hjälper dem dig vidare. 

Stadsmissionen kan du vända dig till akut, utan att först kontakta ditt område. Stadsmissionen ligger på Malmögatan 14 i Malmö.

Värme, vila, stöd

Uppsökarverksamheten för vuxna finns ute i offentliga miljöer som gator, parker och andra platser. Uppsökarverksamheten för vuxnas uppgift är att skapa kontakt med dig som är hemlös i syfte att stödja och motivera dig i dina kontakter med sociala myndigheter. Vi kan samtala med dig kring din situation och länka vidare till de insatser du behöver. Vi kan även följa med som stöd på dina möten med socialtjänsten.

Kontakt:

Uppsökarverksamheten för vuxna
Måndag–fredag klockan 8.00–16.30
Telefon: 0200-81 12 12 (samtalet kostar inget)

Sova

Skåne Stadsmission nattjour

Stadsmissionens nattjour erbjuder akutboende för hemlösa personer. Här kan du få sängplats, dusch, rena kläder och varm mat. Detta utan biståndsbeslut från socialtjänsten och utan att boka. Men tänk på att det ofta är kö till sovplatserna och det kan därför vara bra att komma redan vid 18.00. Boendet har 20 platser. Kvällsmat och frukost ingår.
 
Adress: Malmgatan 14
Öppettider: Måndag–söndag året om 19.00–10.00.
Telefon 040-664 22 53 (18.00–10.00) 040-664 22 40 (växel)

Fribo – för kvinnor

Fribo är ett skyddat boende för våldsutsatta, hemlösa, missbrukande kvinnor i Malmö. Kvinnorna kan komma själv under alla tider på dygnet, men kan i akuta situationer även hänvisas hit av polis, sjukvård, stadsmissionen, sociala jouren med flera.
 
Adress: Rönnblomsgatan 9
Telefon 040-29 53 40

Duscha

Skåne Stadsmission

Tillgång till dusch finns på Stadsmissionens Café David. Caféet är öppet måndag till söndag mellan klockan 08.00 och 15.30.  
Adress: Malmgatan 14

Centralstationen

Dusch kostar 40 kronor utan och 50 kronor med handduk. Duscharna finns vid toaletterna på spår 5.

Äta billigt

I Svenska kyrkan i Malmö kan du komma och äta sopplunch alla veckans dagar. För 15–40 kronor får du lunch/soppa, ofta pannkaka eller annan kaka samt kaffe på maten. Mer information om sopplunch från Svenska kyrkan, extern webbplats

Immanuelkyrkan på Köpenhamnsvägen 3 har billig lunch på onsdagar mellan 11.30 och 13.30. Mer information om onsdagslunch hos Immanuelkyrkan, extern webbplats

Sjukvård

Stadsmissionshälsan

Stadsmissionshälsan har en öppen mottagning som inte kräver tidsbeställning. Här finns också möjlighet till tandvård. Verksamheten finansieras av Region Skåne. Mer information på Stadsmissionshälsans webbplats.

Senast ändrad: 2018-10-30 11:50