$left
$middle

Stöd vid umgänge på Umgåsen

På verksamheten Umgåsen kan barn och vuxna som inte bor ihop träffas och umgås för att behålla kontakten. Här kan också en förälder, jourhem eller familjehem lämna barnet och låta den andra föräldern hämta det, om det finns anledningar till att de vuxna inte kan mötas.

På Umgåsen kan barn träffa sin eller sina föräldrar i en trygg och barnvänlig miljö. Under umgängena finns alltid socialsekreterare med för att vid behov ge råd och stöd till barn och föräldrar. Ibland är flera barn och föräldrar här samtidigt.

Hur du får plats på Umgåsen

För att bli aktuell på Umgåsen behöver barnet vara folkbokfört i Malmö stad.

Du ringer socialtjänstens mottag barn och familj och ber att få göra en ansökan om umgänge på Umgåsen. Socialtjänsten gör då en kort utredning för att säkerställa att Umgåsen är rätt insats för barnet. Ansvarig socialsekreterare på socialtjänsten ställer sedan ärendet i kö hos Umgåsen. När en plats blir ledig tar socialsekreteraren kontakt med er för att boka in ett uppstartsmöte.

Umgängestider

Vi erbjuder umgängestider alla dagar i veckan både för- och eftermiddagstider. Vanligtvis pågår ett umgänge i två timmar.

Överlämning

Vid överlämning sker själva umgänget mellan förälder och barn ute på egen hand utanför Umgåsens lokaler. Vid överlämning på Umgåsen överlämnar föräldrar, jourhem eller familjehem barnet eller barnen med stöd av personal.

Överlämningstider

  • Måndag–torsdag klockan 18.30.
  • Fredag klockan 17.00.
  • Lördag och söndag klockan 09.15, 16.30 och 17.00.

Vanliga frågor och svar

Kontakt

Om du har frågor om verksamheten kan du kontakta sektionschef Carina Levin.

Telefonnummer: 0709-91 30 31
E-post: carina.levin@malmo.se

Om du är från en annan myndighet än socialtjänsten och ärendet inte är pågående kan du ringa den socialtjänst barnet tillhör. Om du inte vet vilken socialtjänst barnet tillhör så ring 040-34 10 00.

Gäller det ett pågående ärende kan du ringa ansvarig socialsekreterare på Umgåsen.

Kontakta oss

Umgåsen

Postadress:
Umgåsen Malmö stad, ASF Umgåsen 205 80 Malmö
Besöksadress:
Kamrergatan 1
sv