Bellisgårdens förskola

Mitt i villaområdet ligger lilla Bellisgårdens förskola, en tvåvåningsbyggnad med två avdelningar, med närhet till både lekplatser och vackra grönområden.

Om förskolan

Avdelningarna är uppdelade i en för de yngre barnen och en för de äldre. Förskolan ligger i ett gammalt hus med många rum där vi kan utveckla olika lärmiljöer så att de passar barnens önskemål och intresse. Utomhusmiljön är indelad i flera områden för olika slags lekar. På gården finns även odlingar och tillsammans med pedagogerna får barnen lära sig odla både ute och inne.

Utbildning i förskolan

Vi arbetar med projekt där vi utgår från vad barnen är nyfikna på och att alla barn är kompetenta utifrån sina individuella förmågor. Vi organiserar aktiviteterna så att alla barn får tid, utrymme och material som stimulerar deras eget utforskande, lek och lärande. På förskolan arbetar avdelningarna ofta tillsammans, både inomhus och utomhus. Barnen lär känna alla vuxna hos oss och på förskolan arbetar vi som en helhet. Vi ordnar även regelbundna aktiviteter utanför förskolan såsom utflykter, kulturupplevelser och turer med våra lådcyklar. Vi samarbetar också med andra förskolor vid olika arrangemang.

En dag på förskolan

Förskolan öppnar klockan 6.15. Klockan 8.00 serveras en varierad och näringsriktig frukost och all mat lagas av vår kock på plats i köket på förskolan. Både barn och pedagoger får på olika sätt påverka menyn och vi arbetar med en hög andel ekologiska råvaror på ett sätt som är hållbart för framtiden.

Efter frukost arbetar avdelningarna med sina projekt och aktiviteter, både ute och inne, fram till lunchen klockan 11. Efter lunch arrangeras lugnare aktiviteter för återhämtning och vila medan de yngsta sover middag.

På eftermiddagen fortsätter barnen med olika aktiviteter i större och mindre grupper, både ute och inne, med avbrott för mellanmål kl 14.00. Vid 16.00 slår vi ihop oss tillsammans på en avdelning. Frukt serveras både på för- och eftermiddagen. Förskolan stänger klockan 17.30.

Introduktion och inskolning

På Bellisgårdens förskola har vi föräldraaktiv inskolning. Detta innebär att vårdnadshavare är med hela dagar och deltar i verksamheten tillsammans med barnet för att skapa trygghet.

Inskolningen pågår under två veckor. Under första veckan vill vi att ni räknar med att vara med på förskolan hela dagarna. Under andra veckan behöver ni vara tillgängliga för att kunna ta er till förskolan vid behov. Inskolningen blir individuellt upplagd då det är barnets behov som styr. Det är också viktigt att du som vårdnadshavare känner dig trygg med att lämna ditt barn hos oss.

Kommunikation med vårdnadshavare

Alla pedagoger på förskolan värnar om den dagliga kontakten med vårdnadshavarna. Infobrev skickas ut regelbundet och vi bjuder även in till föräldramöte eller familjeaktivitet en gång per termin.

Besöka förskolan

Om du vill besöka förskolan eller har andra frågor kan du ta kontakt med biträdande rektor Åsa Pettersson. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

Viktiga datum

Två dagar per termin håller förskolan stängt. Då arbetar vi med planering och utveckling av verksamheten. Stängda dagar:

  • 15 september 2023
  • 17 november 2023

Våra avdelningar

Nere: 0708-13 63 34

Uppe: 0708-13 53 37

Utbildningsområde A

Utbildningsområde A

Kontakta oss

sv