Byängens förskola

Byängens förskola

Välkomna till förskoleområde C13 och Byängens förskola. I förskoleområde C13 ingår Byängens, Nicke Pings, Oxiegårdens, Oxievångs och Tegelmurens förskolor.

Förskolorna i område C13 samarbetar genom gemensamma fortbildnings- och utvecklingsinsatser och med återkommande gemensamma aktiviteter för barnen på förskolorna som till exempel Nicke Pingdagen, Svängeloppet, olika teaterföreställningar och konserter. Under sommar- och julledighet slår vi ihop förskolor på en av förskolorna i området och bemannar upp med personal från de olika förskolorna.

Vi utgår från varje barns person och individuella förmåga i arbetet med att undervisa, stimulera och bygga en positiv självkänsla som grundar sig i erfarenheten att lyckas och att känna sig värdefull. I våra förskolor har leken stor betydelse. Både barn- och vuxeninitierad lek tar stor plats under hela dagen. Utbildningen och undervisningen vi erbjuder bygger på barnens lust, nyfikenhet och behov av att få utforska sin tillvaro.

Byängens förskola har fyra avdelningar med flera rum och stora gemensamma utrymme i mitten av förskolan. I de gemensamma lärmiljöerna finns: en ateljé, ett rörelserum med projektor, ett bibliotek och ett bygg- och konstruktionsrum. Det finns även plats för rollek i vårt gemensamma bageri. Vi är ute på gården varje dag i alla väder. På gården finns flera möjligheter till lek och lärande - exempelvis cykelbanor, motorikbana och stora ytor för rörelse och lek. Ibland gör vi utflykter utanför förskolan och då utforskar och upplever vi Oxies vackra närmiljö med alla våra sinnen. De äldre barnen har även möjlighet att åka med förskolebussen till naturområden utanför Malmö.

Viktiga datum

Förskolan är stängd för verksamhetsutveckling:

  • 3/6-2022
  • 7/9-2022
  • 28/11-2022

Besöksdagar på förskolan för nya vårdnadshavare

  • 22/11-2022 Kl: 09.00-10.00

Informationshäfte

Ladda ner vårt infohäfte Word, 1.1 MB. (Word, 1.1 MB)

Instagram

Låt dig förundras, inspireras och delta i barnens värld,
följ oss på Instagram

Kontakta oss

Gul: 073-856 93 60
Blå: 073-856 93 61
Röd:073-856 93 63
Grön: 073-856 93 64

Utbildningsområde C

Utbildningsområde C

sv