Gottorps förskola

Gottorps förskola

Gottorps förskola plats för 80 barn fördelade på avdelningarna Kristallen, Droppen, Flingan och Bubblan. På alla avdelningar går barn i åldrarna 1-4 år. När våra barn blir 5 år, går de sitt sista förskoleår tillsammans på Villans förskola, vilken ligger på samma gård som Gottorp.

Gottorp ligger i hjärtat av Bunkeflostrand med närhet till havet och ängarna. Förskolan har en parkliknande gård med utmaningar både för det lilla och det lite större barnet. Här finns både gräsytor och underlag för lekredskap och cykling.

Gottorps förskola har länge haft certifikatet Grön Flagg. Tillsammans utforskar nu pedagoger och barn kring underrubriken Skräp och avfall. Barnen utforskar också odling från frö till planta, och ibland äter vi det vi odlat. Kockens kryddträdgård ger också rika smakupplevelser för barnen.

I förskolans närhet finns många fina lekplatser, till exempel Djungellekplatsen och Afrikaparken. Biblioteket ligger på granntomten.

Utveckling och lärande 

Våra kompetenta och engagerade pedagoger skapar möjligheter för att just ert barn ska få de bästa förutsättningarna för utveckling och lärande under sina viktiga år på förskolan. 

I lekens form utforskar barn och pedagoger tillsammans de projekt som barnen finner intressanta. Barnen ges gott om tid för självständighetsutveckling, samt goda förutsättningar att utveckla en positiv självkänsla.

Viktiga datum

Förskolan är stängd för verksamhetsutveckling 2022:

  • 16 september
  • 25 november

Kontakta oss

Droppen: 070-971 82 42
Bubblan: 070-970 53 93
Flingan: 070-970 54 94
Kristallen: 070-971 88 59

Utbildningsområde D

Utbildningsområde D

sv