Iduns förskola
Iduns förskola ligger i det expansiva Hyllievång i nya, välplanerade och trevliga lokaler. Närmiljön erbjuder fina grönområden med flera lekplatser.
Om förskolan
På Iduns förskola erbjuder vi föränderliga miljöer som utgår från barnens behov och intresse. På förskolan finns ett gemensamt torg där kreativitet och utforskande är i fokus.
Det finns fem avdelningar där vi har som mål att arbeta åldershomogent.
På Iduns förskola finns en stor och inspirerande gård, där barnen ges möjligheter att uppleva rörelseglädje samt vistas i olika naturmiljöer. Det erbjuds även möjligheter att utforska vårt närområde med lådcyklar och buss barnvagnar.
Utbildning i förskolan
Vi har ett projekterande arbetssätt som innebär att vi tillsammans med barnen nyfiket fördjupar oss inom läroplanens olika områden med hjälp av estetiska uttryckssätt. Vi lägger stor vikt vid språkutveckling där böcker är en naturlig del.
Vi anpassar medvetet utbildningen för att dela in barnen i mindre grupper. Detta för att kunna ge dem möjligheter att utrycka sina tankar och åsikter. De är med och driver projekt, undersöker och utforskar samt deltar i demokratiska processer. Lärmiljöerna är anpassade efter barnens tankar, mognad och intressen och tid ges till lustfylld lek och lärande.
En dag på förskolan
Förskolan öppnar klockan 6.15 och då välkomnas barnen in på torget. I vår gemensamma matsal serveras en varierad och näringsrik frukost klockan 7.30- 8.15. Efter frukosten delas barnen upp på respektive avdelning i sina projektgrupper och går tillsammans igenom vad dagen har att erbjuda. Undervisningen sker både inom- och utomhus. Under förmiddagen erbjuder vi barnen frukt.
Lunch serveras från 10.45 för de allra yngsta barnen och 11.30 för de äldre. Förskolan ska erbjuda barnen en god miljö och en väl avvägd dagsrytm med både vila och aktiviteter som är anpassade efter deras behov. Efter lunchen sover de yngsta barnen utomhus och de äldre barnen får möjlighet att växla mellan olika aktiviteter för att få tid, rum och ro.
Vi äter mellanmål från klockan 14.00.
Barnen erbjuds utevistelse även på eftermiddagen. Från 16.30 samarbetar avdelningarna för att stänga förskolan klockan 17.30.
Introduktion och inskolning
Vi bjuder in vårdnadshavare till ett inskolningssamtal innan barnet börjar på förskolan. Då får vi tillfälle att lära känna varandra och berätta mer om förskolan. Inskolningen brukar pågå ungefär två veckor, men barn har olika behov och ibland kan inskolningen därför ta längre eller kortare tid. Vår utgångspunkt är att alltid vara lyhörda för varje enskilt barns behov. 6-8 veckor efter inskolning, när alla intryck har mognat, bjuder vi in vårdnadshavare till ett uppföljningssamtal där vi pratar om hur barn och vårdnadshavare upplever den första tiden på förskolan.
Kommunikation med vårdnadshavare
Pedagogerna värnar om den dagliga kontakten vid lämning och hämtning. Utvecklingssamtal erbjuds varje år för att följa upp ert barns utveckling och lärande och görs i anslutning till barnets födelsedag. Vi bjuder in er vårdnadshavare till förskolan två gånger per år. Via vårt digitala verktyg, Tempus Hemma ges regelbundet information och dokumentation om aktiviteter som sker på förskolan samt aktuella datum.
Besöka förskolan
Om du vill besöka förskolan eller har andra frågor kan du ta kontakt med biträdande rektor Kerstin Jönsson. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.
Viktiga datum
Två dagar per termin håller förskolan stängt. Då arbetar vi med planering och utveckling av verksamheten. Stängda dagar:
- 4 september 2024
- 4 november 2024
Våra avdelningar
Vargen: 0721-80 09 12
Fjärilen: 0701-48 91 66
Haren: 0721-80 09 10
Svalan: 0701-48 91 74
Räven: 0721-80 09 14
Kök: 0723- 83 21 73
Utbildningsområde C
Kontakta oss
Iduns förskola
- Besöksadress:
- Atles gata 18
Kerstin Jönsson
- Titel:
- Rektor bitr förskola
- E-post:
- Kerstin.Skorup@malmo.se
- Mobiltelefon:
- 0708-133395
Paula Daneskär
- Titel:
- Rektor
- E-post:
- Paula.Daneskar@malmo.se
- Mobiltelefon:
- 0708-125429
Despina Demertzidou
- Titel:
- Förste förskollärare
- E-post:
- despina.demertzidou@malmo.se
- Mobiltelefon:
- 0723-582086
Sidan senast uppdaterad: