Lindängehus förskola

På vår förskola har vi nära till mycket, bland annat bibliotek, 4H-gård och grönområden med temalekplatser. För oss är det viktigt med inbjudande och föränderliga lärmiljöer. Barnen får möjligheter uttrycka sig på många olika sätt med inspirerande, varierande material.

Om förskolan

Här på Lindängehus förskola är avdelningarna åldersindelade i fyra yngrebarnsavdelningar och fyra äldrebarnsavdelningar. Miljöerna och det pedagogiska innehållet är direkt riktat till barnens behov och intressen. Vi arbetar projekterande och utforskande med utgångspunkt i barnens intressen och funderingar. Det innebär att vi lyssnar på barnen och deras idéer så att de känner sig delaktiga.

Utbildning i förskolan

Hos oss får ditt barn utvecklas genom att leka, skapa och utforska, både på egen hand, i grupp och tillsammans med pedagogerna. Precis som alla förskolor utgår vi från förskolans läroplan, där det bland annat står att förskolan ska vara rolig, trygg och lärorik.

Vi hämtar även inspiration från Reggio Emilia-filosofin där ledorden är miljön som den tredje pedagogen, hundraspråklighet, det kompetenta barnet och medforskande och nyfikna pedagoger. Pedagogisk dokumentation är en viktig del av utbildningen, som används dagligen på olika sätt för att vi pedagoger ska få syn på barns tankar, teorier och lärande.

En dag på förskolan

Förskolan öppnar klockan 06.15 på avdelning Florens där vi alla är tillsammans fram till klockan 07.30. Vi äter frukost gemensamt i vår restaurang klockan 08.00. Därefter är det pedagogisk verksamhet både ute och inne fram till lunch.

De yngre barnen äter klockan 11.00 och de äldre barnen klockan 12.00. Efter maten är det vila för alla barnen, vissa sover och andra har lugna aktiviteter som läsning och yoga. Under eftermiddagen erbjuds pedagogiska aktiviteter både inne och ute. Vi äter alla mellanmål klockan 14.00. Förskolan stänger för dagen klockan 17.30.

Introduktion och inskolning

Längden på inskolningen varierar från barn till barn. Vi brukar rekommendera att du som förälder tar ledigt en vecka från jobbet. Den första dagen är du och ditt barn på förskolan klockan 09.00-10.00 och då bestämmer vi tider för resten av veckan.

Under den andra veckan behöver du kunna komma till förskolan med kort varsel. Under den föräldraaktiva delen av inskolningen är du som vårdnadshavare med på förskolan minst tre dagar. Du är en trygghet för barnet samtidigt som du får en insyn i vår verksamhet och lär känna pedagogerna.

Kommunikation med vårdnadshavare

Pedagogerna värnar om den dagliga kontakten vid hämtning och lämning. Vi erbjuder också ett utvecklingssamtal varje år. Om du har behov av fler utvecklingssamtal så är det bara att säga till.

Besöka förskolan

Om du vill besöka förskolan eller har andra frågor kan du ta kontakt med biträdande rektor Carina Browall. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

Viktiga datum

Två dagar per termin håller förskolan stängt. Då arbetar vi med planering och utveckling av verksamheten. Stängda dagar:

  • 13 mars 2024
  • 13 maj 2024

Våra avdelningar

Florens: 0721-81 02 75
Milano: 0709-14 58 85
Neapel: 0709-14 58 20
Venedig: 0731-54 59 12

Förskolans sidor

Blogg

Tankar från ledningen i C6

Utbildningsområde C

Utbildningsområde C

Kontakta oss

Lindängehus förskola

Besöksadress:
Munkhättegatan 153

Carina Browall

Titel:
Rektor bitr förskola
Mobiltelefon:
0732-513599

Ulrika Dahlberg

Titel:
Rektor
Mobiltelefon:
0708-303894

Emelie Fäldt

Titel:
Förste förskollärare
Mobiltelefon:
+46 704571743
sv