Pärlugglans förskola

Pärlugglan är en nybyggd förskola som öppnade i maj 2017. Förskolan har plats för 80 barn fördelade på avdelningarna Rubinen och Diamanten med åldrarna 1-3 år, samt Pärlan och Skatten med åldrarna 3-5 år.

Pärlugglan ligger i hjärtat av Bunkeflostrand med närhet till havet och ängarna. Förskolan har en fin nyanlagd gård med utmaningar både för det lilla och det lite större barnet. Här finns både gräsytor och underlag för lekredskap och cykling.

Grön Flagg

Vi ansöker i nuläget om Grön Flagg-certifikat med underrubriken Livsstil och hälsa. Barnen utforskar odling från frö till planta, som sedan avnjuts till lunch.

I förskolans närhet finns många fina lekplatser, till exempel Djungellekplatsen och Afrikaparken. Biblioteket ligger inom tio minuters gångväg.

Utveckling och lärande

Våra kompetenta och engagerade pedagoger skapar möjligheter för att just ert barn ska få de bästa förutsättningarna för utveckling och lärande under sina viktiga år på förskolan.

I lekens form utforskar barn och pedagoger tillsammans de projekt som barnen finner intressanta. Barnen ges gott om tid för självständighetsutveckling, samt goda förutsättningar att utveckla en positiv självkänsla.

Viktiga datum

Förskolan är stängd för verksamhetsutveckling 2022:

  • 23 september
  • 25 november

Kontakta oss

Pärlan: 070-981 98 08
Rubinen: 070-966 57 78
Diamanten: 070-981 98 12
Skatten: 070-966 57 89

Förskolans sidor

Utbildningsområde D

Utbildningsområde D

sv