$left
$middle

Öppna förskolan Hera

Hera en mötesplats för nyanlända familjer

Information med anledning av coronaviruset och covid-19
Sedan pandemin började har vi utvecklat erfarenhet och skapat rutiner för att hålla ner smittspridning av smittsamma sjukdomar. Kunskaper som det gäller att ta tillvara på. Malmö stads öppna förskolor har behållit valda rutiner som minskar risken för smittspridning. De öppna förskolorna har olika förutsättningar och därmed kan rutinerna variera.

Öppna förskolan Heras öppettider:

Måndag: 8.30-14.30

Tisdag: 8.30-12.00

Onsdag: 8.30-15.00

Torsdag: 8.30-14.30

Fredag: 8.30-14.30

Öppna förskolan Hera är en mötesplats för vårdnadshavare och deras barn (0-6 år) som är nyanlända i Sverige. Här kan barnen leka med andra barn, utforska, skapa i vår ateljé, lyssna på sagor och sjunga. Vi har sångstund varje dag cirka 11.30. Du som vårdnadshavare kan delta i all lek och får även träffa andra familjer som befinner sig i samma situation. 

Varje dag klockan 10.00 har vi språkaktivitet där du deltar tillsammans med dina barn. Här får ni möjlighet att träna och utveckla det svenska språket på olika sätt och få en introduktion till det svenska samhället. På måndagar 12-14.30 och onsdagar 9.30-11.45 har vi språkstöd med lärare från Studieförbundet Bilda för våra vuxna besökare.

Jämna veckor arbetar den kulturella brobyggaren Mahasen på Hera. Mahasen talar svenska och arabiska. Vi samarbetar med YallaTrappan och har Yalla lotsar hos oss två gånger i veckan. På tisdagar och fredagar kommer Maryan som pratar somaliska och varannan fredag Shamima som pratar urdu, hindi och bengali.

Telefon: 0734-39 93 63

Varmt välkomna!

/ Anna, Ella och Mahasen

Följ gärna Öppna förskolan Hera på Instagram!

Utbildningsområde A

Utbildningsområde A

sv