$left
$middle

Limhamn centrum

Lilla Nygatan i framtiden, där Raoul Wallenbergs park har blivit större och det finns mer plats för gående. En cyklist väntar vid överfarten, en grön MalmöExpressen-buss kör längs gatan. Illustration.

Vattenledningarna i centrala Limhamn behöver moderniseras. Samtidigt bygger Malmö stad om hållplatserna för de kommande MalmöExpressen-bussarna. Mer Malmö åt alla!

Arbetet planeras genomföras i etapper från våren 2023 till hösten 2024

Så påverkas du

Följ de orangea omledningsskyltarna på plats. Tack för att du förstår, din omväg betyder allt.

  • Du som promenerar eller rullar har hela tiden möjlighet att ta dig fram till fastigheter, butiker och verksamheter. Trottoarer är alltid öppna, men var extra uppmärksam då en del kan välja att cykla på trottoaren.
  • Du som cyklar vänligen led din cykel förbi det avstängda området. Vi är många som ska samsas om utrymmet på gångbanan.
  • Du som kör bil följer de orangea omledningsskyltarna, då Linnégatan är stängd för genomfartstrafik. Tvärgatorna kommer vara öppna.
  • Du som åker buss får mer information via Skånetrafikens webbsida och app. Stadsbuss linje 4 leds om under hela ombyggnationen.

Linnégatan 2025

Säkrare vattenledningar

De nästan hundra år gamla vattenledningar är utbytta till modernare och säkrare lösningar för att kunna ge rent vatten till Limhamnsborna i många generationer framöver.

Smidigare och modernare kollektivtrafik

Åk med MalmöExpressen linje 4! Den drivs på el och kommer ha plats till många resenärer. Den kommer rulla ännu smidigare i stan och därför bli ännu mer punktlig att resa med. 

Om entreprenaden

Allt vi bygger

Stor påverkan på trafiken i västra Malmö

Vi bygger om många gator just nu. Det kan begränsa möjligheten att köra bil i västra Malmö. Undvik rusningstrafik, planera din körning eller välj cykeln eller bussen om det är möjligt.

sv