Praktisera i sommar!

Du som är född mellan 2002–2005 (16–19 år) och som är folkbokförd i Malmö, kan söka sommarpraktik hos Ung i sommar. Under fyra veckors praktik får du arbetslivserfarenhet och tjänar samtidigt dina egna pengar.

Information med anledning av coronaviruset och covid-19

På grund av coronapandemin finns det tyvärr risk för att utlottade praktikplatser kan ställas in med kort varsel. Om risken för coronasmitta påverkar arbetsmiljö eller handledning måste Malmö stad ställa in just den praktikplatsen.

Om praktikplatsen ställs in eller avbryts på grund av coronarelaterat skäl gäller följande:

  • Om du inte har påbörjat din praktik, och praktiken plötsligt avbryts, så betalas ingen ersättning ut!
  • Om du har påbörjat din praktik, och praktiken plötsligt avbryts, så betalas ersättning ut för de dagar som du har praktiserat.

Lottningen sker i början av maj

Information till dig som ansökt innan den 20 mars. Lottningen sker i början av maj månad. Datum och vidare information om lottningen kommer du att hitta inne på Mina Sidor inom kort.

Hur vet jag att jag blivit lottad till en plats?

Ung i sommars system skickar ett SMS till det mobilnummer som du har fyllt i ansökan, om du blir erbjuden en plats i lottningen. Du måste då logga in och aktivt tacka ja till platsen inne på Mina sidor för att behålla platsen.

Vad händer om jag tackar nej, eller glömmer bort att göra ett val?

  • Om du aktivt tackar nej lottas platsen ut till någon annan som ansökt.
  • Om du glömmer att tacka ja till platsen som du blivit lottad till, inom den tid som står angiven, lottas platsen ut till någon annan som ansökt.
I båda fall gör systemet dig inaktiv och du kan inte söka igen.

Vad händer om jag inte blir lottad till en plats?

Du som inte blivit lottad till en plats i den stora lottningen har möjligheten att på egen hand söka praktikplatser under fliken Lediga listan inne på Mina sidor. Platserna på Lediga listan lottas ut bland alla som ansöker.