$left
$middle

Utveckla din svenska under praktiken

Språksommar tillhör verksamheten Ung i sommar och är sommarpraktik riktad till språkintroduktionselever 16–19 år som är folkbokförda i Malmö. Språksommar ger ungdomar möjlighet att utveckla sin svenska under praktiken.

Ansökan till Språksommar

De språkintroduktioner som anmält sig till Språksommar får en anmälningslänk som går till skolans studie- och yrkesvägledare (SYV) i början av året. Ungdomen fyller i sina uppgifter och önskemål om praktikområde.

Liksom i Ung i sommar lottas alla platser bland de som har anmält sig. Antalet platser är begränsade och vi kan därför inte garantera att alla får en plats.

Att tänka på vid ansökan

Den som ansöker måste vara folkbokförd i Malmö, ha ett svenskt personnummer och gå på ett Språkintroduktionsprogram.

Praktikplatserna

Praktikplatserna är anpassade för att ta emot ungdomar som har behov av att utveckla sin svenska under praktiken.

Blanketter som ska lämnas in

Blanketter som ska lämnas till Ung i sommars verksamhet på Nobelvägen 66, innan Språksommar-praktiken påbörjas:

  • Överenskommelse om praktik. Du hittar blanketten på Mina Sidor när du blivit lottad till en plats. Den skickas även till dig med post.

Blanketter som ska lämnas till HR-Service på Baltzarsgatan 4, innan praktiken påbörjas:

Om du ska praktisera med barn finns ett krav att du ska beställa ett utdrag från belastningsregistret på polisens hemsida. Du måste kunna visa upp utdraget till din praktikplats på den första praktikdagen, innan praktiken får lov att påbörjas.

Bilagor som ska visas upp till din praktikplats om du ska praktisera med barn inom praktikområde:
Barn & Unga
Förening & Fritid

Utbetalning

Din praktikersättning betalas ut via Swedbank. Det krävs att du har en giltig legitimation för att kunna få din praktikersättning utbetald eller för att kunna hämta ut en avi.

Om du har ett bankkonto ska du göra en kontokoppling:

Om du är under 18 år går du istället till ett av Swedbanks kontor. Är du under 16 år behöver en vårdnadshavare följa med dig. Avtalsnumret för kontokopplingen är "0004".

Om du inte har ett konto får du en utbetalningsavi i brevlådan. Det är viktigt att både ditt för- och efternamn står på brevlådan och att du har en giltig legitimation.

Har du frågor?

Frågor och svar

Arbetsmiljölagen

Här kan du som praktiserar läsa mer om vilka regler och rättigheter som gäller för dig och din arbetsmiljö på din praktikplats:
Så får barn och ungdomar arbeta

Kontakt till Språksommar

Har du några funderingar kring Språksommar kan du höra av dig till
ungisommar@malmo.se

sv