Molnets förskola

Molnets förskola

Molnets förskola ligger på Upplandsgatan 12. Vi har en stor härlig gård på taket och gångavstånd till parker, bibliotek och bussförbindelser. Promenader till olika parker och lekplatser i närmiljön är ett naturligt inslag i vår utbildning.
Vi har även tillgång till cargo-bikes. Utöver dagliga utevistelser åker barnen även på utflykter till naturområden och tar del av kulturevenemang i Malmö. Förskolan består av sex grupper i tre team med äldre och yngre barn.

Lek, lärande och utveckling

Liksom alla andra förskolor utgår vår utbildning från våra styrdokument så som läroplanen och planen mot diskriminering och kränkande behandling. Utbildningen i förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara rolig, trygg och lärorik för alla barn. Vår utbildning utgår från en helhetssyn på barn och barnens behov, där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet och leken har en central plats i vår utbildning.

På Molnets förskola har vi ett projekterande och utforskande arbetssätt, med utgångspunkt i barnens intressen och funderingar. Det innebär att vi lyssnar på barnen och deras idéer för att de ska vara delaktiga och ha inflytande över utbildningen. Vår utgångspunkt är att barn är kompetenta, kreativa och har en stark drivkraft att utforska omvärlden.

Vår förskola har en kreativ utemiljö där barnen ges möjlighet att använda sig av sin nyfikenhet, leklust samt att utveckla sitt lärande.

För oss är kontakten med dig som vårdnadshavare viktig. De dagliga samtalen är betydelsefulla och vi lägger stor vikt vid samarbetet kring varje barns utveckling.

Måltider

Molnets förskola har ett eget tillagningskök där vår kock lagar måltiderna från grunden i största möjliga mån och bakar vårt bröd. Så mycket som möjligt av råvarorna är ekologiska, kravmärkta, närproducerade och säsongsbundna.

Öppettider

Vi har öppet vardagar 6.15–17.30.

Dagar då vi har stängt

Fyra dagar om året håller förskolan stängt. Dessa dagar är värdefulla för att vi ska kunna utveckla utbildningen och erbjuda en förskola av god kvalitet. Bland annat arbetar vi med olika former av kompetensutveckling. Datum finns anslagna på förskolan samt på malmo.se. Senast 14 dagar innan behöver vi få besked om ditt barn behöver omsorg de dagarna.

Frånvaro

Meddela oss när ditt barn är sjukt eller ledigt senast kl. 7.30. Meddela när ditt barn kommer tillbaka till förskolan, om möjligt dagen innan. Det går bra att tala in ett meddelande på mobilsvar eller skicka ett sms.

Besök oss

Vid önskat besök på Molnets förskola ta kontakt med förste förskollärare via mail.
Vi erbjuder besök 23/11 2022, 18/1 2023, 13.00-13.30

Viktiga datum

Förskolan är stängd för verksamhetsutveckling:

  • 13 februari 2023
  • 28 april 2023

Kontakta oss

Virvelvinden: 0708- 12 88 99
Månskenet: 0721-82 58 53
Solstrålen: 0733-24 79 50
Regndroppen: 0768-91 75 44
Regnbågen: 0768-91 17 19
Snöflingan: 0731-56 99 24

Utbildningsområde B

Utbildningsområde B

sv