Förskolan Sorgenfri

Förskolan Sorgenfri ligger på gångavstånd till parker, bibliotek och bussförbindelser. Förskolan består av fyra grupper i två team med äldre och yngre barn.

Om förskolan

Förskolans innemiljö bjuder på inspirerande miljöer där barnen ges möjlighet att utforska alla läroplanens områden. Vi går ofta till olika parker och lekplatser i närmiljön. Bland annat ligger Mary Anderssons lekplats bara några minuters gångväg från vår förskola. Utöver dagliga utevistelser åker vi gärna på utflykter till naturområden och tar del av kulturevenemang.

Utbildning i förskolan

På förskolan Sorgenfri har vi ett projekterande och utforskande arbetssätt, med utgångspunkt i barnens intressen och funderingar. Det innebär att vi lyssnar på barnen och deras idéer för att de ska vara delaktiga och ha inflytande över utbildningen. Vår utgångspunkt är att barn är kompetenta, kreativa och har en stark drivkraft att utforska omvärlden. Hos oss har leken en central roll, och omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet.

En dag på förskolan

Förskolan Sorgenfri öppnar 6.15. Efter frukost, som serveras klockan 8.00, delar vi upp oss i olika projektgrupper både inom- och utomhus. Lunchen serveras vid klockan 11 och därefter vilar de yngre barnen medan de äldre har en sagoläsning eller andra lugnare aktiviteter. Klockan 14 är det dags för mellanmål och därefter erbjuds ute- eller innevistelse med olika aktiviteter. Förskolan stänger klockan 17.30.

Introduktion och inskolning

Hos oss arbetar vi med föräldraaktiv inskolning under två veckor. Det innebär att du är med ditt barn på förskolan cirka 9-14 under de fem första dagarna. Under den tiden är det du som tar hand om ditt barn och hjälper till med exempelvis mat, vila och blöjbyte. Nästkommande vecka gör du en överenskommelse med oss personal om din närvaro utifrån barnets bästa. Barnet kan då börja vistas på förskolan utan dig, men du behöver finnas tillgänglig om barnet behöver dig. Tillsammans kommer vi fram till när det är lämpligt för barnet att börja vara på förskolan på sina ordinarie tider.

Kommunikation med vårdnadshavare

Vi erbjuder två föräldramöten per år i form av öppet hus/drop-in, då vi bjuder in vårdnadshavare att ta del av det pedagogiska innehållet i utbildningen. Utvecklingssamtal erbjuds varje år. Pedagogerna värnar om den dagliga kontakten vid hämtning och lämning.

Besöka förskolan

Om du har fått en plats och tackat ja är du välkommen att besöka förskolan. Har du andra frågor kan du ta kontakt med biträdande rektor eller förste förskollärare. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.
Vi erbjuder besök 4 september samt 7 november 2023 13.00-13.30

Viktiga datum

Två dagar per termin håller förskolan stängt. Då arbetar vi med planering och utveckling av verksamheten. Stängda dagar:

  • 18 september 2023
  • 17 november 2023

Våra avdelningar

Lönneberga: 0708-44 43 98
Junibacken: 0705-38 32 69
Bullerbyn: 0766-10 89 29
Villekulla: 0766-10 89 28

Utbildningsområde B

Utbildningsområde B

Kontakta oss

sv