Kompassens öppna förskola

Information med anledning av coronaviruset och sjukdomen covid-19

Öppna förskolan är tyvärr stängd

Vi förstår att ni längtar efter öppna förskolan, det gör vi med! När restriktionerna lättar och smittspridningen minskar i samhället öppnar vi som vanligt igen.

Just nu har vi endast möjlighet att ta emot ett litet antal besökare hos oss. Detta sker i samarbete med din BVC, familjerådgivning eller socialtjänst. Ta kontakt med någon av dessa eller ring oss för mer information.

Telefon: 040-817 26 eller 070-971 96 63

Kompassens öppna förskola välkomnar barn i åldern 0-6 år tillsammans med vuxen. När du besöker oss är du som vuxen själv ansvarig för ditt/dina barn.

Ingen föranmälan krävs och ni bestämmer själv hur ofta ni vill komma. Det kostar inget att besöka öppna förskolan. Det finns möjlighet att ställa sin vagn i ett låst källarutrymme.

Här har barnen möjlighet att leka, utforska, skapa och träffa andra barn. Du, som vuxen, kan träffa andra föräldrar.

Vi pedagoger strävar efter att skapa miljöer och aktiviteter som är lustfyllda, lärorika och stimulerande.

Varje dag klockan 11.00 har vi en samling där vi sjunger tillsammans och när vädret är varmare  så sjunger vi ofta utomhus på någon närliggande gräsmatta. OBS! På grund av rådande pandemi har vi inga aktiviteter som inbjuder till samlingar/möten, därför  är sångstunden för närvarande pausad.      

På Kompassen kan du förutom två pedagoger, Louise och Ingela, även träffa Mahasen. Hon är brobyggare och fungerar som en kulturell länk mellan framför allt arabisktalande familjer och det svenska samhället. Mahasen finns här ojämna veckor.


Språkstöd för föräldralediga

Måndag, onsdag och torsdag erbjuder Komvux Malmö Södervärn språkstöd för föräldralediga i samarbete med Kompassens öppna förskola. Här kan du som är föräldraledig få hjälp med att utveckla ditt språk. Du ansvarar själv för barn som följer med. Varmt välkomna!

  • Måndag: 9-11
  • Onsdag: 9-11
  • Torsdag: 13-15

För information

Kontakta: Pauline Bengtsson
E-post: pauline.bengtsson@malmo.se 

Hitta till Kompassen

Kompassens öppna förskola, karta

Promenera från Södervärn till Kompassens öppna förskola. Gå på cykel-/gångbanan från Södervärns busstation. Gå under Nobelvägen och sväng sedan direkt till höger in bland småhusen, fortsätt på cykel-/gångbanan som då heter Heleneholmsstigen.

Kompassen ligger i det tredje gula huset på vänster hand. Sväng in vid gångbaneskylten.

Promenad från Södervärn tar ca 10 minuter.

Personal på Kompassens öppna förskola:

Louise Åström, förskollärare
E-post: louise.astrom@malmo.se

Ingela Smolek, förskollärare
E-post: ingela.smolek@malmo.se

Mahasen Al Zubeidi, brobyggare
E-post: mahasen.Al-Zubeidi@malmo.se

Utbildningsområde B

Utbildningsområde B