$left
$middle

Kunskaps och innovationskoncept First Lego League

First Lego League är världens största kunskaps -och innovationskoncept som engagerar över 700 000 barn och unga i hela världen. Arbetet med First lego league (FLL) drivs under hela året men ligger mer frivilligt ute på alla skolenheter på våren.

FLL är en ämnesövergripande tävling för ungdomar mellan 6–16 år. Tävlingen ska inspirera barn och unga att bli morgondagens ingenjörer, forskare och problemlösare. Genom samhällsaktuella uppdrag får deltagarna uppleva vetenskap och teknik på ett engagerande och spännande sätt! Tävlingen har ett nytt tema varje år och projektperioden är alltid 8 veckor. Under dessa 8 veckor arbetar de med:

Projekt

Den teoretiska uppgiften handlar om att laget ska sätta sig in i de aktuella frågeställningarna kring årets tema, välja någon eller några frågor att arbeta kring och föreslå innovativa lösningar på dessa. Uppgiften redovisas på valfritt sätt på tävlingsdagen.

Teknik och programmering

Bygga och programmera en robot som ska lösa utmaningar kopplade till årets tema som de sedan ska redovisa för autentiska jurygrupper på Regionfinalen. I teknikrapporten beskriver de arbete de gör med roboten, hur de har programmerat, förändrat, tänkt, utvärderat och gjort om. Roboten tävlar de med i robotkörningarna under Regionfinalen där de får tre möjligheter att nå så höga poäng som möjligt.

Kärnvärdena

Nyfikenhet, inkludering, flexibilitet, innovativt arbete, samarbete, kommunikation, att ha kul. Dessa värden ska genomsyra alla delarna.

Projektet uppmuntrar elevernas utforskningslust och skaparglädje och stimulerar barn och unga att tänka etiskt och kritiskt. I arbetet med Kärnvärden övar de också på respekt, tolerans och förmågan att samarbeta trots lagmedlemmarnas och motspelarnas olikheter.

Den 1 april öppnas anmälningen till årets Regionfinal Malmö som är den 11 november.

Projektledare för arrangemanget av Regionfinal Malmö är Amanda Cederberg och Annie Bergh på Utvecklingsavdelningen på Grundskoleförvaltningen.

Kontakta oss

Grundskoleförvaltningen

Telefon:
040-34 90 90
Telefontider:
Måndag–fredag klockan 08.00–16.00. Lunchstängt klockan 12.00–12.45.
Besöksadress:
Rönnblomsgatan 6A
Besökstider:
Måndag–fredag klockan 8.00–16.00, lunchstängt klockan 12.00–12.45.
sv