Publicerad 2 juli 2019

2 juli 2019

Lyssna

Skriv ut

Telefon

070-123 456 78

Telefontider

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Öppettider för besökare

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Adress

Malmö stad, 205 80 Malmö 

Bostadsrådgivning

Bostadsrådgivningen ger dig information, råd och vägledning kring bostadsmarknaden, bostadssökande och vad som gäller på hyresmarknaden. Bostadsrådgivningen erbjuder stöd både enskilt och i grupp, men är ingen bostadsförmedling och ger inte juridisk rådgivning. Att besöka bostadsrådgivningen är kostnadsfritt.

Kontakta bostadsrådgivningen

Telefon: 040-34 93 38
E-post: bostadsradgivning.asf@malmo.se

Besöksadress: Fänriksgatan 1

När du besöker bostadsrådgivningen rekommenderar vi att du tar med dig relevanta uppgifter, såsom uppgifter om nuvarande boendesituation samt inloggningsuppgifter till bostadsförmedlingar och hyresvärdar.

Drop-in alla vardagar under sommaren för dig som söker boende

I sommar erbjuder vi drop-in för handledning i grupp och hjälp att söka boende.

Tid: Mellan den 8 juli–23 augusti klockan 09.00–16.00 (lunchstängt klockan 12.00–13.00)

Plats: Fänriksgatan 1

OBS! Under dessa veckor kommer vi inte erbjuda någon öppen mottagning på tisdagar eller enskilt bokade besök.

Bokurser

Bokurserna rör olika ämnen inom bostadsfrågor så som bostadssökande, hyresgästens rättigheter och skyldigheter samt vad man ska tänka på när man bor i en hyresrätt. Kurserna är fristående och ges i grupp om max 15 deltagare och består av tre tillfällen à tre timmar.

Anmälan till kurserna ska ske senast två arbetsdagar innan kursstart.

Plats: Fänriksgatan 1

Behöver du en tolk?

Bokurserna kommer vid behov och möjlighet att erbjudas med tolk på ditt modersmål. Om du önskar en kurs i annat språk än vad som för närvarande finns upplagt, kan du skicka in en intresseanmälan i stället för en anmälan.

Kurs 1 – Söka boende och hyreskontrakt

Du får råd och information kring bostadsmarknaden, olika former av boende och hyreskontrakt, ekonomi samt olika sätt att söka boende på. Kursen avslutas med praktisk sökhandledning på Boplats Syd. Dator finns att låna. Vi rekommenderar att du tar med dig mobil och e-postadress.

Kurs 2 – Gemensamma utrymmen och miljö

Du får råd och information kring vad som gäller i gemensamma utrymmen, såsom sophantering, trygghet, brand, trivselregler, gårdsmiljö, tvättstuga, trapphus, garage, förråd, med mera.

Kurs 3 – Hyresgästens rättigheter och skyldigheter

Du får tips och information kring hur du som hyresgäst bäst tar hand om din lägenhet. Kursen går också igenom vilka rättigheter och skyldigheter som hyresgästen och hyresvärden har.