Publicerad 8 januari 2020

8 januari 2020

Telefon

070-123 456 78

Telefontider

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Öppettider för besökare

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Adress

Malmö stad, 205 80 Malmö 

Bostadsrådgivning

Bostadsrådgivningen ger dig information, råd och vägledning kring bostadsmarknaden, bostadssökande och vad som gäller på hyresmarknaden. Bostadsrådgivningen erbjuder stöd både enskilt och i grupp, men är ingen bostadsförmedling och ger inte juridisk rådgivning. Att besöka Bostadsrådgivningen är kostnadsfritt.

Kontakta Bostadsrådgivningen

Telefon: 040-34 93 38

Telefontid: måndagar klockan 09.00–10.00 och onsdagar klockan 13.00–14.00
E-post: bostadsradgivning.asf@malmo.se

Besöksadress: Fänriksgatan 1

När du besöker Bostadsrådgivningen rekommenderar vi att du tar med dig relevanta uppgifter, såsom uppgifter om nuvarande boendesituation samt inloggningsuppgifter till bostadsförmedlingar och hyresvärdar.

Boguiden - full koll på regler och skyldigheter när du bor i hyresrätt

Boguiden är en kort utbildning på webben för dig som aktivt söker din första lägenhet eller som precis har flyttat in. Här får du svar på en mängd olika praktiska frågor kring inflyttning, boende och utflyttning. Utbildningen är framtagen av Malmö stad tillsammans med fem av Malmös största hyresvärdar.

Gå till Boguiden

Bokurser

Bokurserna rör olika ämnen inom bostadsfrågor så som bostadssökande, hyresgästens rättigheter och skyldigheter samt vad man ska tänka på när man bor i en hyresrätt. Kurserna är fristående och ges i grupp om max 20 deltagare och består av tre tillfällen à tre timmar.

Anmälan till kurserna ska ske senast två arbetsdagar innan kursstart.

Plats: Fänriksgatan 1

Intresseanmälan för bokurser

Bokurserna kommer vid behov och möjlighet att erbjudas med tolk på ditt modersmål. Om du önskar en kurs i annat språk än vad som för närvarande finns upplagt, kan du skicka in en intresseanmälan i stället för en anmälan.

Kurs 1 – Söka bostad och hyreskontrakt

Du får råd och information kring bostadsmarknaden, olika former av boende och hyreskontrakt, ekonomi samt olika sätt att söka boende på.

Just nu har vi inga planerade kurstillfällen.

Kurs 2 – Gemensamma utrymmen och miljö

Du får råd och information kring vad som gäller i gemensamma utrymmen, såsom sophantering, trygghet, brand, trivselregler, gårdsmiljö, tvättstuga, trapphus, garage, förråd, med mera.

Just nu har vi inga planerade kurstillfällen.

Kurs 3 – Hyresgästens rättigheter och skyldigheter

Du får tips och information kring hur du som hyresgäst bäst tar hand om din lägenhet. Kursen går också igenom vilka rättigheter och skyldigheter som hyresgästen och hyresvärden har.

Just nu har vi inga planerade kurstillfällen.