Publicerad 26 mars 2020

26 mars 2020

Telefon

070-123 456 78

Telefontider

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Öppettider för besökare

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Adress

Malmö stad, 205 80 Malmö 

Bostadsrådgivning

Bostadsrådgivningen ger dig information, råd och vägledning kring bostadsmarknaden, bostadssökande och vad som gäller på hyresmarknaden. Bostadsrådgivningen erbjuder stöd både enskilt och i grupp, men är ingen bostadsförmedling och ger inte juridisk rådgivning. Att besöka Bostadsrådgivningen är kostnadsfritt.

Information med anledning av coronaviruset och covid-19

Från och med den 23 mars tills annat meddelas kommer vi fortsätta ge råd och stöd till malmöbor - fast endast digitalt. Gå in här på hemsidan för uppdatering.


Vi finns tillgängliga på nedanstående sätt:


Hur?

  • Bostadsrådgivningen kommer att ge rådgivning via telefon och mail. Vi kommer att använda främst Facetime, Skype och WhatsApp.
  • Kontakta oss på telefonnummer 040-34 93 38 eller maila bostadsradgivning.asf@malmo.se.

När?

  • Bostadsrådgivningen har öppen mottagning digitalt måndag-torsdag kl. 09.00-11.30 och 13.00-15.00
  • Övriga tider: Kontakta oss på telefonnummer 040–34 93 38 och lämna röstmeddelande med namn och telefonnummer så ringer vi upp dig. Du kan även maila oss dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig.

Ring eller maila oss gärna!


Läs mer om Malmö stads arbete med coronaviruset och covid-19

Kontakta Bostadsrådgivningen

Telefon: 040-34 93 38

E-post: bostadsradgivning.asf@malmo.se

Adress: Fänriksgatan 1

När du besöker Bostadsrådgivningen rekommenderar vi att du tar med dig relevanta uppgifter, såsom uppgifter om nuvarande boendesituation samt inloggningsuppgifter till bostadsförmedlingar och hyresvärdar.

Boguiden - full koll på regler och skyldigheter när du bor i hyresrätt

Boguiden är en kort utbildning på webben för dig som aktivt söker din första lägenhet eller som precis har flyttat in. Här får du svar på en mängd olika praktiska frågor kring inflyttning, boende och utflyttning. Utbildningen är framtagen av Malmö stad tillsammans med fem av Malmös största hyresvärdar.

Observera att Boplats Syd har ändrat i sina regler sedan Boguiden skapades. Aktuella intyg på inkomst behöver vara uppladdade för att bli bjuden till visning.

Gå till Boguiden

Bokurser

Bokurserna rör olika ämnen inom bostadsfrågor så som bostadssökande, hyresgästens rättigheter och skyldigheter samt vad man ska tänka på när man bor i en hyresrätt. Kurserna är fristående och ges i grupp om max 20 deltagare och består av tre tillfällen à tre timmar.

Anmälan till kurserna ska ske senast två arbetsdagar innan kursstart.

Plats: Fänriksgatan 1

Intresseanmälan för bokurser

Bokurserna kommer vid behov och möjlighet att erbjudas med tolk på ditt modersmål. Om du önskar en kurs i annat språk än vad som för närvarande finns upplagt, kan du skicka in en intresseanmälan i stället för en anmälan.

Kurs 1 – Söka bostad och hyreskontrakt

Du får råd och information kring bostadsmarknaden, olika former av boende och hyreskontrakt, ekonomi samt olika sätt att söka bostad på.

Kurs 2 – Gemensamma utrymmen och miljö

Du får råd och information kring vad som gäller i gemensamma utrymmen, såsom sophantering, trygghet, brand, trivselregler, gårdsmiljö, tvättstuga, trapphus, garage, förråd, med mera.

Just nu har vi inga inplanerade kurser.

Kurs 3 – Hyresgästens rättigheter och skyldigheter

Du får tips och information kring hur du som hyresgäst bäst tar hand om din lägenhet. Kursen går också igenom vilka rättigheter och skyldigheter som hyresgästen och hyresvärden har.