Praktikområden

Nedan ser du våra praktikområden. När du ansöker väljer du minst två områden.

Barn och unga

Du tar hand om barn och unga på förskola, fritidshem eller fritidsgård. Du deltar exempelvis i lek, aktiviteter och måltider. Utdrag ur belastningsregistret är ett krav för att kunna praktisera! Blankett för att söka utdrag ut belastningsregistret, extern webbplats 

Sarah praktiserade på en förskola under sommaren 2018, vilket hon tyckte var väldigt roligt! Du kan läsa om vad Sarah tyckte om sin praktik på förskolan här (extern webbplats)

Butik

Du hjälper till i någon slags butik, exempelvis mat- eller klädbutik. Att möta kunder, packa upp varor, hjälpa till på lagret och med städning är exempel på vanliga praktikuppgifter.

Förening och fritid

Praktik främst inom föreningslivet. Du hjälper exempelvis till som ledare på olika aktiviteter för barn och unga inom kultur eller sport, sköter material, lokaler och enkla kontorsuppgifter. Utdrag från belastningsregistret kan behövas. Blankett för att söka utdrag ut belastningsregistret, extern webbplats 

Kultur och media

Praktik inom allt möjligt som har med kultur och media att göra. Exempelvis som värd på bibliotek och museum. Dina praktikuppgifter kan vara administrativa, men fokus är på mer kreativa uppgifter såsom att samla in information, fotografera och skriva texter, spela teater och musik eller att vara med och genomföra arrangemang.

Trädgård och underhåll

Du hjälper till inom vaktmästeri, verkstad, lager eller trädgårdsskötsel. Vanliga praktikuppgifter är exempelvis att måla, städa, flytta eller att rensa rabatter.

Vård  och omsorg

Praktik exempelvis på vårdboende, daglig verksamhet eller inom hemtjänsten. En social och omvårdande praktik. Du hjälper till vid måltider och på olika aktiviteter såsom promenader, spel eller läsning. Inom vården finns vissa riktlinjer för hygienkrav som du måste följa, såsom att hålla händerna rena och ha rätt klädsel. Riktlinjer för arbete inom vård och omsorg, pdf (pdf, 364.9 kB)

Sommarlovsentreprenörerna

På den här platsen blir du din egen chef i sommar! Du kommer att lära dig allt du behöver för att lyckas med ett eget sommarföretag. Med hjälp av inspiration, workshops, coaching av riktig entreprenör och säljträning får du starta upp ditt eget företag under praktikperioden. Du behåller all eventuell vinst själv!

Senast ändrad: 2020-01-22 11:04