$left
$middle

Året är 2084

AI-skapad bild med mossa och växtlighet i förgrunden och längre bak ser man horisonten av en storstad med skyskrapor.

Bilden skapat med AI-program Mid Journey.

Den här utställningen utspelar sig år 2084. Här kommer du att få träffa Kim, som är nitton år, och som kommer att berätta för dig om sitt liv och om världen hon lever i.

  • 20 april 2023-30 augusti 2024
  • Teknikens och sjöfartens hus

Ingen vet hur framtiden ska bli. Men varje tanke om hur framtiden kan komma att se ut, hjälper till att forma den. Den här utställningen utspelar sig år 2084. Här kommer du att få träffa Kim, som är nitton år, och som kommer att berätta för dig om sitt liv och om världen hon lever i.

Det är en värld där den stora fråga vi oroar oss för idag – frågan om våra koldioxidutsläpp – är löst. Men är det också en bra värld att leva i? Eller skulle den kunnat se annorlunda ut?

Det här är inte en utställning om hur världen kommer att bli, utan en utställning om hur den kan komma att se ut. Det finns ett oändligt antal möjliga framtider. Och också en fossilfri värld kan se ut på många olika sätt. Vi skapar den tillsammans, och arbetet för att nå dit pågår för fullt.

I Kims värld spelar AI en stor roll. Under senare år har AI:n utvecklats snabbt, och för att ge en liten glimt av hur det kan bli har vi låtit dagens AI göra de flesta illustrationerna i den här utställningen.

Utställningen kommer att visas på Teknikens och sjöfartens hus, på bottenplan till vänster om entrén.

Kontakta oss

sv