$left
$middle

Malmömorgon

Nästa datum: 14 september

Starta dagen med färsk input och tankeväckande diskussioner! Våra populära morgonmöten har fått en makeover och blir "Malmömorgon". Varje event kommer att fokusera på ett aktuellt tema för Malmös näringsliv.

Malmömorgon är ett möte i mini-konferensformat med Näringslivsdirektör Micael Nord som moderator. Vi ser fram emot att bjuda på en bred mix av spännande keynote speakers, framtidsspanare och panelgäster. Kom och börja dagen med oss på Slagthuset. 

Vi samlas fysiskt på plats i Slagthuset med ingång från Carlsgatan 12E. För dig som inte har möjlighet att delta går det också att anmäla sig till digital stream.

Dörrarna öppnar 07:00 med mingel och frukost. Programmet börjar 07:30.

14 september: Alla vill till Malmö! 

ANMÄL DIG HÄR!

Malmö är en metropol i en liten kostym som alltfler söker sig till. Sedan början av 2000-talet har stadens befolkning kontinuerligt ökat månad för månad, och Malmö har blivit en förebild för hur gamla industriområden kan utvecklas till moderna, levande stadsdelar.

Etableringen av Malmö Startup District, innebär att Malmö kommer att fortsätta att stärka sin ställning som en ledande stad inom tech, innovation och hållbarhet i regionen och fortsätta att attrahera fler nationella och internationella företag, organisationer och investerare.

Med en framväxande halvmiljonstad kommer efterfrågan på bostäder, vilket i sin tur kan stimulera bygg- och fastighetssektorn, samt nya arbetstillfällen vilket kan skapa nya affärsmöjligheter för lokala företag.

På kommande Malmömorgon ska inbjudna gäster prata om varför alla vill till Malmö – ur ett arkitektoniskt, samhälleligt och näringslivsperspektiv. Gästerna delar även sina synpunkter på stadsutveckling och hur man kan bygga en stad som passar både invånarna och näringslivet.

ANMÄL DIG HÄR!

Keynote speaker

Huvudtalare på kommande Malmömorgon är stadsarkitekten Finn Williams. Finn är uppvuxen i London och har valt att flytta till Malmö. Han brinner för ett mer inkluderande sätt att planera, rita och bygga städer. Tidigare i år utnämndes han till den mäktigaste personen inom design och arkitektur i Sverige av tidskriften Rum.

Vår panel

I panelen sitter Casper Asmussen, medgrundare och designchef för den skandinaviska innovationsbyrån Above, Jenny Grettve som är arkitekt, designer, författare och konstnär samt Karin Fernström, avdelningschef för samhällsbyggnad på VA SYD.

Näringslivsdirektör Micael Nord delar sina spaningar.

Moderator för samtalet är journalisten Cecilia Nebel som har ett stort engagemang i stadsbyggnadsfrågor, näringslivsutveckling och samhällsbyggande ur ett socialt hållbarhetsperspektiv, i Skåne och Öresundsregionen.

Denna gång kommer vi inte ta frågor från publiken under morgonen utan har du en fråga du vill ställa redan nu så skicka in den till anna.wittgren@malmo.se. Moderatorn gör sedan ett axplock och ställer frågorna vidare till panelen.

OBS NY TID: Dörrarna öppnar 07:00 med mingel och frukost, programmet startar 07:30.

För dig som inte har möjlighet att delta på plats kommer evenemanget också streamas. Eventet är kostnadsfritt.

ANMÄL DIG HÄR!

Nästa datum

Tidigare events

sv