Publicerad 2 maj 2019

2 maj 2019

Lyssna

Skriv ut

Telefon

070-123 456 78

Telefontider

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Öppettider för besökare

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Adress

Malmö stad, 205 80 Malmö 

Parkeringsavgifter

Malmö är uppdelat i ett antal parkeringsområden där olika avgifter gäller. Det finns olika parkeringsbiljetter som skiljer sig åt när det gäller pris och under hur lång tid på dygnet de måste användas. Om du parkerat på en plats utan att använda en biljett eller om du överskridit tiden som står angiven på parkeringens vägmärke kan du få en parkeringsanmärkning och behöva betala en avgift.

Parkeringsbiljetten du köper vid parkeringsplatsen är antingen grön, vit, röd eller blå. Det som skiljer biljetterna åt är priset samt under vilka timmar på dygnet de måste användas.

Observera att parkeringstaxorna kan ändras och att det alltid är vad vägmärket visar på plats som gäller i första hand. Om inget anges på plats får man parkera högst 24 timmar på gatan under vardagar, det vill säga måndag till fredag.

Billigare parkeringsavgift

Ska du ha bilen parkerad flera timmar är det oftast förmånligare att ställa den i ett parkeringshus, där avgiften ofta är lägre.

Om du är folkbokförd och har ditt fordon registrerat på samma adress kan du ansöka om boendeparkering för att kunna parkera billigare i ditt boendeområde.

Avgifter för boendeparkering

  • Grön biljett: 15 kronor per dygn
  • Vit biljett: 20 kronor per dygn
  • Röd biljett: 25 kronor per dygn
  • Blå biljett: 25 kronor per dygn

Klicka på länken nedan för att se vilka avgifter som kan förekomma inom respektive parkeringsområde. På kartan markeras områden som har vita parkeringsbiljetter med gråa streck för bättre synlighet.

Betala parkeringsavgift

Det går bra att betala parkeringsavgiften med betalkort i samtliga biljettautomater som finns inom parkeringsområdena. Du kan också betala parkeringsavgiften med hjälp av mobiltelefonen. Det finns flera företag med appar som erbjuder betalningstjänsten, men kommunen har avtal med följande:

Vårt avtal med företagen ovan innebär att du som kund inte behöver betala några extra avgifter, det vill säga du betalar samma parkeringsavgift som om du skulle betala med kort i biljettmaskinen.

Felparkeringsavgift

Det är inte kommunen som hanterar betalning eller eventuellt bestridande av parkeringsanmärkningen (felparkeringsavgiften). Det är polisen som tar emot betalningen och det är även dem du ska vända dig till om du har några frågor om felparkeringsavgiften. Har du gjort av med din felparkeringsavgift ska du kontakta Transportstyrelsen.

Fordonsförflyttning

Kommunen måste forsla bort fordon som står olagligt parkerade. Det är möjligt för den registrerade ägaren att få tillbaka sitt fordon mot avgift. Enligt lagen är avgiften den kostnad staden har för fordonsflyttningen. För att ha en möjlighet att få ut pass och mediciner måste fordonsflyttarna kontaktas.