Nya parkeringsautomater

Under 2019 och 2020 byter Malmö stad ut alla parkeringsautomater på allmän plats i kommunen. De nya parkeringsautomaterna drivs av solceller och skriver inte ut någon biljett eller kvitto. Istället sker allt digitalt.

Parkeringsautomat

Hur den nya parkeringsautomaten ser ut.

Det gör att nya parkeringsskyltar som anger taxor från det uppdaterade parkeringsystemet kan sättas upp innan nya parkeringsautomater finns på plats med samma alternativ. Motsvarande färgbiljett i det gamla systemet gäller vid en sådan situation.

Betala din parkering i de nya automaterna

Istället för att få en parkeringsbiljett anger du ditt fordons registreringsnummer i de nya parkeringsautomaterna. Parkeringsvakterna ser att du betalat din parkering direkt i sina handterminaler.

Du kan välja att betala med kort (med blippfunktion eller pinkod), bensinkort eller mobilen genom Samsung Pay och Apple Pay.

Ditt kvitto får du digitalt

För att få ett kvitto för din betalning väljer du att skriva in din e-post adress och få kvittot skickat till dig digitalt.

Kontrollera din parkering

Om du är osäker på att din parkering fortfarande är aktiv kan du trycka på knappen "kontrollera" och ange ditt registreringsnummer. Då anges hur länge din parkering fortfarande är aktiv och när den avslutas.

Tidsplan

Alla Malmö stads parkeringsautomater kommer vara utbytta innan årsskiftet 2020/2021. Första området där de nya parkeringsautomaterna införs är i Limhamn under hösten 2019, för att sedan fortsätta placeras ut under våren 2020 i resten av Malmö.