$left
$middle

Hundrastning

I Malmö har vi cirka 60 hundrastgårdar och 8 större hundrastplatser. Hundrastgårdarna är inhägnade och finns över hela staden. Den största hundrastplatsen är på Ribersborgsstranden och där finns också Malmös hundbadplats.
Du som är hundägare eller som passar hundar måste följa de bestämmelserna som finns i Malmös hundstadga.

I hundstadgan kan du läsa om att det till exempel är koppeltvång året om i naturreservat och i flera rekreations- eller naturområden som Bulltofta, Husie Mosse och Käglinge. I Limhamns kalkbrott som är ett naturreservat får hundar inte alls vara med.

Under perioden15 mars - 15 september så får hundar överhuvudtaget inte vara på våra stränder, inte heller med koppel, med undantag av hundrastplatserna.
Oftast finns även skyltar om vad som gäller för dig med hund.

Hundrastplatser och hundrastgårdar

Den största hundrastplatsen ligger på norra delen av Ribersborgsstranden, där stadens hundbadplats också finns. Ribersborg har ytterligare en hundrastplats i sydvästra delen.

De övriga hundrastplatserna ligger vid Lernacken, på Almvik, Kastanjegården, Höja, Bulltofta rekreationsområde och Spillepengen.

De inhägnade hundrastgårdarna är totalt 61 stycken, och finns utspridda över hela Malmö.

Hundlatriner

Det är upptagningstvång på de flesta platser i Malmö. Därför finns det drygt 1 300 hundlatrinkärl i staden och det ska vara max 400 meter mellan kärlen.

Kärlen rengörs i samband med varje tömning.