$left
$middle

Föreningsutbildningar

Varje år anordnas en mängd olika utbildningar som er föreningar kan delta i. En del är obligatoriska för att föreningar ska kunna söka bidrag/stöd och registreras på olika nivåer. Det finns också utbildningar som erbjuds för inspiration och vidareutbildning. Alla utbildningar är gratis för föreningar som är registrerade hos fritidsförvaltningen.

Utbildningarna anordnas antingen av fritidsförvaltningen eller Föreningspool Malmö (Malmö Ideella och MISO). Deltagarlistor från Föreningspool Malmö kan komma att delas med fritidsförvaltningen.

Observera att 'styrelseutbildning' och 'praktisk bokföring' hos Föreningspool Malmö är obligatoriska för bidragsberättigade föreningar. För frågor gällande deras utbildningar kan du mejla till utbildning@foreningspoolmalmo.se.

Fritidsförvaltningens utbildningar

Anmälan till fritidsförvaltningens utbildningar görs i Rbok. Klicka på respektive länk under varje utbildning för att komma till anmälan eller gå in i Rbok och sök upp utbildningarna under Boka --> Aktiviteter.

Observera att du måste vara inloggad i Rbok för att boka en plats. Kontakta din föreningsadministratör (i din förening) om du inte har en inloggning.

Introduktion av grundläggande krav och bidrag/stöd

Obligatorisk utbildning för de som vill registrera sig som bidragsberättigad förening och organisation hos fritidsförvaltningen Gäller ordförande och minst en styrelseledamot.

Brandskyddsutbildning

Obligatorisk utbildning för föreningar som får lokalstöd.

Likarätt i föreningslivet

Obligatorisk utbildning för de som vill registrera sig som bidragsberättigad förening och organisation. Gäller ordförande och minst en styrelseledamot.

Utbildning för förening med anställda

Obligatorisk utbildning för föreningar som får bidrag för anställda med lönebidrag för anställning, utveckling i anställning eller trygghet i anställning

Organisera en trygg förening

Få de verktyg som behövs för att skapa en trygg förening för barn och unga.

Skapa en trygg grupp

Utbildningen ger dig som ledare praktiska verktyg för att skapa en trygg grupp för barn och unga i din förening

Ledare i rörelse: Unga ledare till er förening

Letar ni efter nya, hungriga och engagerade personer till era verksamheter? Ledare till er barnverksamhet? Ny energi i er styrelse? Eller en datorkunnig administratör?

Sjukvårdsutbildning

Administrera och söka bidrag i Rbok

Kontakta oss

 • Förenings-, idrotts- och evenemangsavdelningen

  • E-post:  fritid@malmo.se
  • Postadress: 
   Förenings-, idrotts- och evenemangsavdelningen, Fritidsförvaltningen
   205 80
     Malmö
  • Besöksadress:  Amiralsgatan 20
  • Besökstider: 
   Skicka e–post och boka in ett möte.
sv