Malmö stad
$left
$middle

Ekonomiskt stöd för handledarersättning inom Ung i sommar

För icke vinstdrivande organisationer och föreningar finns möjlighet att ansöka om ekonomiskt stöd i form av handledarersättning för praktikprojekt från arbetsmarknads- och socialförvaltningen (ASF).

Organisationen kan som mest ansöka om handledarersättning motsvarande 5 heltidsanställda handledare per praktikperiod och max 10 totalt.

Handledarersättningen baseras på ett schablonbelopp på 30 531 kronor inklusive arbetsgivaravgifter och sociala avgifter. Schablonbeloppet motsvarar en heltidstjänst, där 30 timmar per vecka ska ägnas åt handledning av Ung i sommar-praktikanter. Resterande tid kan handledaren ägna åt introduktion inför praktikstart, förberedelser och avslut av dagen.

Observera att om er organisation beviljas medel förväntas ni kunna ta emot praktikanter från Ung i sommars tre målgrupper. Målgrupperna är Ung i sommar, Anpassad praktik och Språksommar. Projektet ska drivas i Malmö sommaren 2025 och vara riktat mot ungdomar i åldern 16–19 år.

Ung i sommars grundkrav på verksamheter som tar emot sommarpraktikanter

Verksamheter som tar emot sommarpraktikanter ska

  • handleda praktikanterna
  • se till att praktiken är trygg och säker
  • tillhandahålla en lokal att vara i under praktiktid
  • ge praktikanterna meningsfulla praktikuppgifter
  • rapportera praktikanternas närvaro till Ung i sommar
  • godkännas i Ung i sommars kvalitetsgranskning.

Ansökan består av två steg

Steg 1 är en intresseanmälan där vi efterfrågar övergripande information och handlingar. Därefter gör vi en bedömning om organisationen går vidare till steg 2. I steg 2 kommer organisationen bland annat att få berätta mer utförligt om projektidén.

Beslut fattas utifrån en helhetsbedömning. Både intresseanmälan och själva ansökan om ekonomiskt stöd måste vara kompletta och eventuellt urval baseras på kvalitet och bredd bland projekten. Bredd innebär att vi ser till samtliga projekt utifrån geografisk spridning, variation av praktikuppgifter, en blandning av stora och små projekt, samt nya och tidigare samarbeten. Ung i sommar förbehåller sig rätten att justera den handledarersättning organisationen söker om med hänvisning till budget och bredd bland projekten.

Steg 1 – Intresseanmälan för ekonomiskt stöd

Intresseanmälan är öppen från den 27 januari till och med den 9 februari. Beslut förväntas meddelas mellan 24–28 februari.

Steg 2 – Ansökan om ekonomiskt stöd

Steg 2 är endast för de som gått vidare från steg 1. De som går vidare får ett mejl med länk till ansökan för steg 2.

  • Ansökan är öppen den 3–16 mars.
  • Beslut kommuniceras den 14–17 april.

Efter steg 2 kommer beslut att fattas om vilka organisationer eller föreningar som beviljas ekonomiskt stöd.

Om redovisning

Alla organisationer som beviljas ekonomiskt stöd ska efter avslutat projekt redovisa hur projektet har gått. Det kommer också att efterfrågas en ekonomisk redovisning. Denna består av

  • handledarnas fullständiga personnummer
  • för- och efternamn
  • antal arbetsdagar
  • anställningsavtal
  • lönespecifikationer.

Organisationen kan även behöva inkomma med andra handlingar som styrker hur medel har använts. Även stickprovskontroller kan förekomma.

Om Ung i sommar

Ung i sommar arbetar med sommarpraktik för ungdomar mellan 16–19 år som är folkbokförda i Malmö. Verksamheten drivs utifrån Malmö stads övergripande mål att öka sysselsättningen och ge Malmös ungdomar tillgång till en meningsfull fritid. Sommarpraktiken är betald och blir ett tillfälle för ungdomar att lära sig om arbetslivet samtidigt som de tjänar sina egna pengar. Alla praktikplatser lottas ut baserat på de val som ungdomarna gör i sin ansökan. Det går inte att ställa förkunskapskrav på praktikanterna.

Kontaktinformation

Projektansökan Ung i sommar

Sidan senast uppdaterad:

sv