$left
$middle

Digitala lektioner och aktiviteter på egen hand

Malmö Museer erbjuder olika digitala lektioner och aktiviteter på egen hand.

Information med anledning av coronaviruset och covid-19

Du är välkommen att besöka museet på egen hand med din klass. Anmäl dig via e-post till malmomuseer@malmo.se eller via telefon på 040-34 44 00, så att vi vet att ni är på väg. Berätta gärna vilken utställning ni planerar att besöka, så kan vi undvika trängsel vid visningar och besök i våra utställningar.

Ålens resa – en lärarhandledning

Ålens resa är ett spännande äventyr för lågstadiet där eleverna får lära sig mer om en av Sveriges mest mystiska fiskar. Med hjälp av film, storytelling och kreativt skapande får eleverna möjlighet att ta del av museets pedagogiska verksamhet i sitt eget klassrum.

På museet finns också ålar att besöka i Akvariet om klassen vill göra ett eget besök i anknytning till arbetet med ålen som tema.

Vinnare och förlorare i svensk natur - en utställning av Naturfotograferna

En turnerande utomhusutställning med fantastiska fotografier kommer till Malmö i vår. Under perioden 1 april till 9 maj står utställningen på Gustaf Adolfs torg. Till utställningen finns ett pedagogiskt program som du som lärare kan göra tillsammans med din klass på egen hand.

Vintervandring i Käglinge

Ta med dina elever på en vandring i vacker vinternatur med inspiration från Malmö Museer. Du som pedagog/lärare får fakta om de olika platserna ni kan stanna på samt förslag på vad ni kan diskutera.

Ledtrådar – en utställning om forntiden

Ledtrådar är en ny utställning som handlar om forntiden. Genom vardagens redskap och föremål – fördelade på olika teman som till exempel Boende, Kontakter och Mat – berättar vi om hur människor levde under stenålder, bronsålder och järnålder i det som idag är Malmöområdet. Vi diskuterar också kring hur vi kan veta det vi vet om forntiden. Vilka spår och ledtrådar hittar vi som kan analyseras och dateras?

Människans påverkan på havet – en lärarhandledning till Akvariet

Vill du besöka och arbeta med ett tema i Akvariet på egen hand med din klass?
Vi har tagit fram en lärarhandledning med fokus på Människans påverkan på havet.

Digitalt besök i Akvariet

Malmö Museer har ett fantastiskt Akvarium, med massor av spännande djur från världens alla hörn. I denna streamade lektion visar vi först några vanliga djur i Öresund. Därefter får ni lära er vad en näringskedja är; hur energin går från solen via gröna växter, insekter och sprutfiskar till köttätande pirayor.

Fantastiska skelett i djurvärlden

Har du tänkt på hur olika skelett kan se ut? I den här aktiviteten kollar vi in några av djurvärldens fantastiska skelett och undersöker dem närmare. Hur ser ett skelett ut hos till exempel en hummer eller sjöhäst? Hur går det till när en krabba byter sitt skal?

Visning av Kungsvåningen på Malmöhus slott

Malmöhus slott, som idag är en del av Malmö Museer, har funnits i över 500 år. Idag finns spår ända tillbaka till 1400-talet kvar. Vad har hänt på slottet? Vad vet idag om det som hände i de kungliga salarna?

Följ med på en historisk vandring i kungsvåningen på Malmöhus slott och hör om hur det var där på 1500-talet.