Plan Fri från våld – en gemensam angelägenhet
Här kan du läsa om Malmö stads plan vid våld i nära relation. Genom planen vill staden trygga barn och ungas uppväxtvillkor, förebygga och förhindra våld samt säkra att de som utsätts för våld och förtryck får stöd och skydd.
Samverkan Malmö stad och Polisen
Med gemensamma utgångspunkter, strukturer och prioriteringar ska kommunen och polisen arbeta för en tryggare stad.
Sluta skjut
Sluta skjut arbetar utifrån strategin Gruppvåldsintervention (GVI) som är en strategi för att minska och förebygga dödligt samt grovt våld bland kriminella grupperingar.
Tryggare Malmö - samordnad tillsyn
Miljöförvaltningen bedriver tillsammans med andra myndigheter tillsynsarbete mot illegala verksamheter.
Samverkan Möllan
Sommaren 2021 får Möllevångstorget och kvarteren runtom kommunala ordningsvakter.
Trygga barnet
Under 2022 testas en ny modell kallad Trygga Barnet på Rosengård. Syftet är att öka tryggheten och minska brottsligheten bland barn och unga samt att fler elever ska fullfölja en gymnasieutbildning.
Projekt Trygg relation – fri från våld
Socialtjänsten, polisen och frivården i Malmö arbetar tillsammans för att förhindra och förebygga partnervåld. Under 2023 testas en ny brottsförebyggande metod kallad IPVI. Syftet är att skapa mer trygghet för den våldsutsatta parten genom ett ökat och vidgat fokus på den våldsutövande parten.
Projektet Thaiwise och Nuad Thai Nordic
Malmö stad stödjer genom miljöförvaltningen och arbetsmarknads- och socialförvaltningen projektet Thaiwise. Projektets syfte är att stärka thaimassageverksamheter.
Trygghetsskapande åtgärder för seniorer
Många äldre utsätts för bedrägerier vid hembesök eller genom telefonsamtal. Som ett led i att förebygga sådana brott har Malmö stad vissa rutiner och anordnar även trygghetsträffar i samarbete med polis och räddningstjänst.
Detta gör Malmö stad i ärendet om Taxeringsrevisorn 5
Fastigheten Taxeringsrevisorn 5, den så kallade Kinesiska muren, har sedan några veckor varken varmvatten eller värme i sina lägenheter. Fastigheten som drivs av bostadsrättsföreningen Femman har ansvaret för skötsel och drift men har inte uppfyllt kraven i miljölagstiftningen, vilket drabbar de boende.