$left
$middle

Käglinge naturområde

I södra delen av Malmö finns Käglinge naturområde där du kan njuta av picknick i det gröna, koppla av i lugn och ro, vandra på mångsidiga stigar, utforska naturen och låta barnen leka i de böljande kullarna. Du kan till och med ta med dig cyklar eller hästar om du vill. Det är lika stort som Slottsparken, Kungsparken och Pildammsparken tillsammans.

Området är skapat för att återspegla den skånska naturen och bygger på naturliga principer. Här kan du hitta mjuka kullar, skogar, sjöar, ängar och betesmarker - allt från en gammal grustäkt.

Rikt naturliv för naturälskaren

I denna gröna oas, som är hemvist för en stor mängd växter och djur, är det viktigt att vara rädd om naturen och visa hänsyn till varandra.

Du kan se sällsynta och skyddade orkidéer som kallas kärrknipprot. För botanikälskaren finns en mängd olika växter att utforska, medan zoologer kan bli glada över att hitta nio av Sveriges fjorton grodarter här. För fågelskådaren finns det en mängd arter att studera under sommaren, inklusive backsvalor, kärrhökar, sånglärkor, näktergalar, lövsångare och koltrastar. På vintern kan du se ormvråkar, tornfalkar, sparvhökar och olika arter av gäss.

  • Huvudentrén och en stor parkeringsplats nås via Käglingevägen. Här finns också Grodans hus.
  • Om du kommer från norr, kan du komma in i området från Lockarps kyrkoväg.
  • Längs Vångavägen finns en större parkeringsplats, och det finns några mindre parkeringar i västra och norra delen av området.
  • Den närmaste busshållplatsen heter Käglinge Rönnebjersvägen.

Kontakta oss

sv