Gyllins trädgård

Foto Johan Bävman

Invigning av Trädgårdslekplatsen. Foto Johan Bävman

Gyllins trädgård är en naturpark med anor. Här fanns en gång en stor handelsträdgård med bland annat rosor och pioner men den är för länge sedan nedlagd. Efter plantskoletiden blev det ett område med förvildad natur men ingenting är statiskt, både växter och omgivning fortsätter att förändras. Under de kommande åren kommer det att byggas fler bostäder i området därmed ökar antalet besökare i naturparken.

Temalekplats Trädgård

Trädgårdslekplatsen i Gyllins trädgård är en trädgård för alla barn.
Kom hit och lek i det flygande växthuset, gå balansgång på en åtta meter lång mördarsnigel, gunga hängmatta, vattna en blomma eller bygg en koja i en jättekruka!

Toalett finns vid naturparkens nya entré (Vimmerbyvägen) – öppen kl 9.00-21.00 varje dag under maj till september. Under oktober till april är den öppet kl 9.00-18.00.

Hitta hit

Med stadsbuss 35 kommer du strax söder om naturparken i närheten av Bäckagårdsskolan. Gå av på hållplats Borgnäs. Buss 35 går bland annat från Gustav Adolfs torg och Södervärn. Se Skånetrafiken

Från centrala Malmö (Gustav Adolfs torg) tar det cirka 30 minuter med cykel. Parkera din cykel vid Junibackens förskola, se karta

Senast ändrad: 2019-04-29 13:30