Värmepumpar
Värmepumpar som hämtar värme från berg, jord, grund- och ytvatten kan medföra en risk för miljön. Bland annat kan grundvattnet påverkas. Du måste därför ansöka om tillstånd från miljöförvaltningen för att installera sådana värmepumpar.
Energi- och klimatrådgivningen i Malmö
Kostnadsfri, objektiv och oberoende rådgivning för bostadsrättsföreningar och företag.
Hemkompostering av matavfall
Hus- och villaägare som själv vill ta hand om sitt matavfall i kompost måste anmäla detta till Malmö stads miljöförvaltning.
Bredband till ditt boende
Vi erbjuder villor, bostadsrättsföreningar, flerbostadsfastigheter, samfälligheter med flera en oberoende och framtidssäkrad kommunikationsmöjlighet.
Elda med ved
Regler som finns i de lokala miljöföreskrifterna gällande eldning med ved.
Sotning
Det är kommunen som ansvarar för att sotning och brandskyddskontroll utförs. Om du eller någon annan vill sota din egen anläggning kan du ansöka om det.
Om du störs av buller eller oljud
Om du störs av buller eller oljud ska du vända dig till den fastighetsägare eller det företag vars fastighet bullret eller oljudet kommer ifrån.
Bostadsanpassningsbidrag
Om du har en bestående funktionsnedsättning kan du ansöka om bostadsanpassningsbidrag. För bidraget kan du anpassa bostaden.
Bostadstillsyn
Om du misstänker problem som till exempel en fuktskada i din bostad ska du först kontakta fastighetsägaren. Får du inte hjälp kan du kontakta Malmö stad.
Radon
Radonhalter i flerbostadshus i Malmö får inte överskrida referensnivån 200 bequerel (Bq) per kubikmeter luft.
Råttor i fastigheten eller avloppet
Om du har skadedjur som till exempel råttor kring ditt boende ska du i första hand kontakta fastighetsägaren.