Vuxna som är utsatta eller har varit utsatta för våld i nära relation

Det finns två verksamheter inom kriscentrum som erbjuder stöd till dig som är utsatt för våld i nära relation.

Kriscentrum Malmö Samtalsmottagningen kan hjälpa dig som är eller har varit utsatt för våld, hot eller kränkningar av någon som står eller har stått dig nära.

Centrum för brottsutsatta och medling erbjuder hjälp och stöd för dig som är över 18 år och har polisanmält eller funderar på att anmäla en person som du har eller har haft någon form av relation med.

Båda verksamheter kan hjälpa dig vidare om du behöver skyddat boende.

Hur söker jag hjälp?

Kontakta Kriscentrum Malmö Samtalsmottagningen om du behöver professionellt stöd, krisbearbetande samtal och behandling.

Samtalsmottagningen erbjuder kostnadsfri rådgivning, stöd, krisbearbetning och behandling för dem som lever eller levt i en destruktiv relation där våld förekommer, har förekommit eller där det finns risk för våld. Både den som utsätts, har utsatts för våld och den som utövat våld är välkommen.

Barn till de som har kontakt med Samtalsmottagningen som upplever, har upplevt eller bevittnat våld kan också få stöd och behandling.

För dig som har gjort eller funderar på att göra en polisanmälan

Centrum för brottsutsatta och medling samarbetar med polisen och ringer upp om du gjort en polisanmälan och önskar stöd vid tillfället för polisanmälan. Du är också välkommen att höra av dig till Centrum för brottsutsatta och medling även om du inte har gjort en polisanmälan men funderar på att göra det, eller om du är närmaste anhörig. Du kan vara anonym och det kostar inget.

Telefonnummer: 040-34 92 92

Telefontid: Måndag, onsdag, torsdag och fredag kl. 09.00–16.00. Tisdag kl. 09.00–18.00. Lunchstängt varje dag kl. 12.00–13.00. Övrig tid, kontakta Social Jour. Vid livshotande situation ska du kontakta Polisen.

Lämna gärna meddelande på vår telefonsvarare om vi inte svarar så ringer vi upp så snart vi har möjlighet. På grund av säkerhetsskäl för den brottsutsatta är vårt nummer dolt när vi ringer.

Samtalsstöd på kvällar och helger

Ring kriscentrums jourtelefon på 040-29 09 99.