$left
$middle

Elevkåren och elevföreningar

Elevorganisationerna på Borgar bidrar starkt till skolans sammanhållning. Alla klubbar, aktiviteter och evenemang sätter en guldkant på din gymnasietid och ger en gemenskap som finns kvar långt efter att du tar studenten.

Vid sidan om studierna har Borgarskolan en aktiv elevkår som skapar en unik känsla på skolan och som kommer att göra din tid på gymnasiet till “Borgartid”.

Elevkåren har som mål att se till så Borgars elever gör det bästa av sina tre korta år på skolan. Gymnasietiden ska bli så minnesvärd och rolig som möjligt.

Som vi brukar säga här på Borgar, “Be there, be bear.”

Vi är mycket stolta över våra elever och uppmanar dig till att engagera dig i något du brinner för. Elevorganisationerna bidrar starkt till skolans goda rykte, fina arbetsmiljö och generella sammanhållning. Därför är vi mycket stolta över våra många elever.

Gillar du sport finns det gott om tillfällen under läsåret att heja på Borgar Bears FC och känner lagandan när de kämpar mot någon av våra rivalskolor ute på fotbollsplanet. Eller vad sägs om vår traditionella rugbyturnering, Grand Stand, där herr- och damlag från Borgar, S:t Petri, Malmö Latin och ProCivitas möts i ett spektakel som brukar räknas till en av årets absoluta höjdpunkter?

Utöver fotbollen, rugbyn och cheerleading finns även många andra grupper som inte är kopplade till sport, inklusive Amnesty, Model United Nations, Young Friends of the Earth och Medicine Club.

Kanske den mest framgångsrika av dessa, genom tiderna, är Tea Club, som träffas varannan vecka för att diskutera kluriga livsfrågor, dricker goda téer och njuta av trevligt sällskap.

Elevföreningar på Instagram

Du hittar några av Borgarskolans elevutskott och klubbar på Instagram.

Kultur

Samhällsfrågor

Sport och spel

Övriga

Externt samarbete

sv