$left
$middle

Besök Malmö Konstmuseum med elever på egen hand

Du är välkommen att besöka och utforska Malmö Konstmuseum med dina elever på egen hand. För att ert besök ska bli så givande som möjligt är det några praktiska detaljer vi vill informera om.

Föranmäl ert besök

För att inte riskera att er klass krockar med en annan klass, föranmäl ert besök genom att kontakta museibokningen på telefon eller e-post.

Telefon: 040-34 44 23 (telefontid måndag-fredag klockan 09.00-12.00)
E-post: boka.museum@malmo.se

Lärarens ansvar

Under hela museibesöket ansvarar medföljande lärare/pedagog så att eleverna följer de anvisningar som gäller samtliga besökare. Eftersom man rör sig i en känslig miljö är det viktigt att tänka på följande:

Väskor, ryggsäckar och paraplyer

Det är lätt hänt att man med en väska eller ett paraply stöter till konstföremål i utställningarna. Lås därför in sådant i förvaringsskåp som finns i entrén. Femkronan som man lägger i får man tillbaka.

Anteckna och teckna

Man får under en visning anteckna och teckna med blyertspennor eller torra färgpennor. Övrigt material är inte tillåtet. Det finns skrivunderlägg att låna. Viktigt! Tänk på att inte använda föremålen i utställningen som underlägg.

Se, men inte röra

För att skydda och bevara konstmuseets konstföremål är det förbjudet att röra dem. På händerna har vi salter, fett och smuts – tänk dig ett fingeravtryck på ett fönster, det torkas lätt bort. På en målning eller en skulptur syns avtrycket först när det har trängt in under ytan på materialet. Vi som arbetar på museet använder handskar när vi hanterar föremålen för att undvika framtida skador.

Visa hänsyn

Gå lugnt genom museet och tala lågmält med varandra. Det är ofta flera grupper på besök samtidigt och akustiken kan bli hög.

Äta och dricka

Det är inte tillåtet att förtära mat eller dryck inne på museet. Men man kan boka matsäcksrum, boka då i god tid på boka.museum@malmo.se.

Tveka inte att höra av dig till oss om det är något du undrar över!

sv