Konsumentrådgivning

Hos konsumentrådgivningen kan du som bor i Malmö kommun få kostnadsfri och opartisk rådgivning. Vi kan till exempel erbjuda rådgivning inför ett köp och förklara vilka rättigheter och skyldigheter du som konsument har efter ett köp.

Information med anledning av coronaviruset och covid-19

Med anledning av covid-19 behöver vi alla hjälpas åt att begränsa smittspridningen. Vi ber dig därför att i första hand kontakta oss på våra telefontider eller via e-post. På så sätt kan vi hjälpa dig och ge dig rådgivning utan att du behöver ge dig ut i samhället. Om du ändå har behov av att träffa oss på miljöförvaltningen, är du välkommen på våra besökstider.

Kontakt konsumentrådgivningen

Telefontider:

Måndagar, tisdagar och onsdagar klockan 9.00—12.00

Telefonnummer: 040-34 34 00
E-postadress: konsument@malmo.se

Besökstider på Bergsgatan 17:

Onsdagar klockan 13.00—15.00.

Utåtriktad verksamhet

Malmö stad erbjuder kostnadsfria föreläsningar i konsumenträtt och hållbar konsumtion på temat ”Hållbar vardag”. Du är välkommen att höra av dig till oss för vidare information om detta.

Hallå Konsument

Hallå konsument är Konsumentverkets rådgivning för hela Sverige där du kan läsa om reklamation, bytesrätt, garanti, tillgodokvitto, ångerrätt och öppet köp. Där finns också information om mer specifika fall, till exempel vad du ska tänka på om du anlitar hantverkare, om ett företag går i konkurs eller om företaget lämnar fel pris.