$left
$middle

Konsumentrådgivning

Hos konsumentrådgivningen kan du som bor i Malmö kommun få kostnadsfri och opartisk rådgivning om bland annat konsumenträtt och hållbar konsumtion.

Konsumentrådgivningen kan hjälpa dig med

  • att ta reda på dina rättigheter och skyldigheter enligt de konsumenträttsliga lagarna
  • vad du bör tänka på när du reklamerar
  • information och råd inför köp av varor och tjänster
  • att tolka avtal.

Kontakta konsumentrådgivningen

Telefonnummer: 040-34 10 00
Du kan ringa vardagar klockan 08.00–17.00. När du kontaktar oss via telefon är det kommunvägledarna på Malmö stads kontaktcenter som tar emot ditt ärende och förmedlar det till en konsumentrådgivare som ringer upp dig.

E-post: konsument@malmo.se

Besökstider i stadshuset, August Palms plats 1:
Onsdagar klockan 13.00–15.00.

När du kontaktar konsumentrådgivningen behöver du uppge var du bor.
Har du skyddad identitet hänvisar vi till telefon eller besök.

Kostnadsfria föreläsningar

Vi på konsumentrådgivningen i Malmö erbjuder kostnadsfria föreläsningar om konsumenträtt och hållbar konsumtion till alla skolor och föreningar i Malmö stad. Vi har även en föreläsning som riktar sig specifikt till blivande studenter.

För ytterligare information om våra föreläsningar eller för att boka en föreläsning kontakta oss på konsumentrådgivningen i Malmö via e-post konsument@malmo.se.

Hallå Konsument

Hallå konsument är Konsumentverkets rådgivning för hela Sverige. På deras sida hittar du bra information om bland annat reklamation, ångerrätt och öppet köp. Där finns också information om vad du ska tänka på om du anlitar hantverkare eller om ett företag går i konkurs.

Kontakta oss

sv