PRAO

Praktisk arbetslivsorientering

Information med anledning av coronaviruset och covid-19

PRAO ställs in tills vidare


Vi vill börja med att rikta ett stort tack till alla er som har öppnat upp era verksamheter för Malmös åttondeklassare på prao under läsåret.


På grund av rådande situation har grundskoleförvaltningens direktör tagit ett beslut att all prao ställs in tills vidare från och med måndag 23/3. Vi kommer höra av oss till alla berörda parter om läget förändras. Har ni frågor eller funderingar ber vi er höra av er till oss på praomalmo@malmo.se


Vi ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med arbetsgivare och skolor när prao är igång igen.


Tack än en gång till er som har bidragit till att ge en första inblick i arbetlivet till Malmös ungdomar. Ta hand om varandra!

 

Läs mer om vårt arbete med coronaviruset och covid-19

Unik inblick för arbetsgivare

Genom att ta emot PRAO under en vecka får du en inblick i den grupp som aldrig är representerad på arbetsplatsen men som ofta är målgruppen: ungdomar. Detta samtidigt som du kan påverka innehåll och utformning av en framtida kollegas utbildning, ger en nutida kollega ett utökat ansvar eller kanske lockar en elev till ett bristyrke.

Vi har samlat allt du behöver för en lyckad vecka.

Alla vinner med PRAO

Dagens elever är framtidens medarbetare och de kommer snart att bestämma sig för vad de vill jobba med. Du har chansen att inspirera dem till rätt val och vara med och forma deras framtid. PRAO innebär att du i framtiden möter ungdomar som är bättre rustade för arbetslivet i samband med nyrekrytering. Eleven får ett större helhetsperspektiv och kan anpassa sitt val efter din bransch. Du har chansen att forma framtidens stjärnor på din arbetsplats – redan innan eleverna har valt gymnasieinriktning.

Fler vinster.

Senast ändrad: 2020-03-23 16:12