Filmorganisationer

Här hittar du organisationer som arbetar med film på olika sätt.

Lokstallarna studios

Lokstallarna studios finns i det gamla lokstallarna området i Kirseberg. Där finns flera företag som ger service, studios för film och tv och event med mera.

Filmproduktion

Filmcentrum Syd

Resurscentrum och mötesplats för den regionala filmbranschen. Arbetar med talangutveckling, produktion av kort – och dokumentärfilm, teknikstöd, utbildning och arrangemang som till exempel Antirasistiska Filmdagarna (se nedan).

Film i Skåne

Resurs- och produktionscentrum för att främja filmverksamhet genom stöd till filmproduktion, talangutveckling och stöd till filmkulturell verksamhet i Skåne. Film i Skåne sin huvudsakliga verksamhet i Ystad, men har ett kontor i Malmö. Film i Skåne arrangerar Pixel i Ystad - en festival för nya talanger såväl som den etablerade branschen som rymmer både kortfilm och långfilm. Dessutom är Film i Skåne involverad i BoostHBG som arbetar med talagutveckling inom film och transmedia. Film i Skåne är även huvudman för The financing forum for kids content, ett finansieringsforum för barnfilm.

Filmvisningar

Africa Flash

Filmförening med fokus på filmer från Afrika.

Doc Lounge

Visar dokumentärfilmer på Babel.

Folkets Bio Malmö

Folkets Bio Malmö driver biograf Panora på Möllevången. Biografen har ett speciellt fokus på film för barn och unga, men på biografen ges även repertoarvisningar, filmfestivaler, premiärer och utställningar.Organisationen visar film mobilt på många olika platser i Malmö  både inomhus och utomhus.  Folkets Bio Malmö driver även Cineskåne som genomför filmvisningar på olika platser i Skåne. Folkets Bio Malmö samarbetar med en mängd organisationer i Malmö. Dessutom arrangerar Folkets bio Malmö SMUFF små ungars filmfestival och Dancing in the Dark (se filmfestivaler).

Imagenes del Sur

Filmförening som arrangerar filmfestivalerna Latinamerika i fokus och IFEMA (se filmfestivaler). Organisationen har speciellt fokus på Latinamerika, kvinnor och kvinnliga filmarbetare.

Filmbolag