$left
$middle

Branschevent

I Malmö arrangeras årligen ett antal branschevent under året inom film, tv, media och spel. Här är några av dem.

BUFF Film Festival

Under festivalen samlas 250 professionella för att föra samtal om hur man förbättrar produktionsförhållande, mediepedagogik, distribution och hur man ger publiken kunskap om kvalitetsfilm för barn och unga..

M:Brane

Årligt internationellt finansieringsforum för barn och ungdomsfilm. Cirka 250 medverkande.

MAFF Industry days

I samband med MAFF – Malmö Arab filmfestival, Europas största filmfestival med fokus på arabisk film arrangeras den första plattformen som öppnar för samarbete mellan den arabiska och den nordiska filmindustrin.

Nordic Games

Internationell konferens och marknad med fokus på spelindustri. Med cirka 2000 deltagare.

The Conference

Årlig internationell mediakonferens med cirka 1000 deltagare.

Malmö Filmdagar

Filmdistributörer visar kommande säsongs filmer för biografägare, filmkritiker och journalister. Ca 500 deltagare.

Nordic Kids Media Festival

En konferens med omkring 100 deltagare. Anordnas vartannat år med fokus på producenter inom media för barn och unga. Med fokus på TV, Film, Spel och transmedia.

Nordisk Panorama - Nordic Short & Doc Film Festival

Festivalen presenterar de bästa nordiska kort ock dokumentärfilmerna för den nordiska dokumentärfilmbranschen, Ca 1000 deltagare. Under festivalen arrangeras två branschdelar:

  • Forum for Co-financing of Documentaries är ett finansieringsforum för Nordisk dokumentär film, med finansiärer från filminstitut, tv-kanaler mm från Europa och USA.  Ca 300 deltagare.
  • Nordisk Panorama Market välkomnar internationella filmfestivaöer, distributörer och inköpare som får tillgång till de senast producerade nordiska kort- och dokumentärfilmerna.

Kontakta oss

sv