$left
$middle

Profilutbildningar i idrott eller musik med färdighetsprov

I Malmö stad finns tre grundskolor som erbjuder profilutbildningar i idrott och två grundskolor som erbjuder profilutbildningar i musik från och med årskurs 7. Det krävs att eleven genomför ett godkänt färdighetsprov för att bli antagen.

Profilutbildningarna är till för elever med stort intresse för ämnena idrott eller musik och som vill bredda och fördjupa sina färdigheter.

Du kan ansöka till en eller flera grundskolor under hösten när eleven går i
årskurs 6. En ny ansökan måste göras för varje skola som eleven söker till.

Viktiga datum

  • 12 september: Ansökan i e-tjänsten öppnar.
  • 23 oktober: Sista ansökningsdag.
  • 24–31 oktober: Kallelse till färdighetsprov skickas ut.
  • 6 november–1 december: Färdighetsprov genomförs.
  • 4–8 december: Antagningsbesked skickas ut via e-tjänsten.
  • 14 december: Sista svarsdag att tacka ja eller nej till erbjuden plats.
  • Vecka 52 (25 – 29 december): Sista dag för överlämning till skolplaceringsenheten av vilka elever som har antagits.

Ange personnummer, förnamn, efternamn och tidigare grundskola i den mall som skolplaceringsenheten skickar ut.

Färdighetsprov

Efter att du skickat in ansökan kommer eleven bli kallad till färdighetsprov. Har du ansökt till flera skolor ska färdighetsprovet genomföras på alla skolorna. Färdighetsproven genomförs under november i årskurs 6. Mer information finns på grundskolornas webbsidor.

Grundskolor med profilutbildning i idrott

På de grundskolor som har utbildningsprofil med färdighetsprov i idrott ges elever goda förutsättningar att kombinera studier med idrottsträning på skoltid. Idrottsföreningar skickar ut kallelsen till färdighetsprov i olika idrotter.

Gottorpskolan samarbetar med Malmö FF:s Fotbollsakademi. Både pojkar och flickor är välkomna att söka till utbildningsprofilen.

Malmö Idrottsgrundskola samarbetar med ledande idrottsföreningar inom fotboll, friidrott, basket, dans, handboll, innebandy, ishockey, gymnastik, karate, konståkning, tennis, badminton, squash, simhopp och simning. Alla elever har idrott på schemat 4–5 dagar i veckan.

Toftanässkolan samarbetar med Malmö FF:s Fotbollsakademi. Både pojkar och flickor är välkomna att söka till utbildningsprofilen.

Grundskolor med profilutbildning i musik

Profilutbildning i musik är till för elever som vill fördjupa och bredda sina färdigheter tillsammans med andra musikintresserade elever. Respektive skola kallar till färdighetsprov i musik.

På Bergaskolans musikprofil får elever spela och sjunga i ensemble med inriktning på rock och popmusik, sjunga i kör, skapa musik i datorn, skriva och spela in egna låtar, läsa om musik i olika kulturer och samhällen.

Oxievångsskolans musikprofil är inriktad mot populärmusik och ensemblespel. Eleverna får prova olika stilar och uttryck för att utvecklas musikaliskt.

Antagningsbesked och svar

Besked om en elev är antagen eller inte skickas ut i december. Det är viktigt att du håller reda på sista svarsdatum och att du tackar ja eller nej till platsen om eleven blir antagen på profilutbildningen. Om elever tackar nej erbjuds de lediga platserna till reserver.

Kontakta oss

Malmö stads kontaktcenter

Telefon:
040-34 10 00
Telefontider:
Vardagar 08.00–17.00
sv