$left
$middle

Blomsterprogram

Varje år får stadens rabatter och urnor ett nytt tema som inspirerar till spännande växtkombinationer i olika färger och former.

2023 års tema: SIDEN SAMMET

2023 års tema för blomsterprogrammet är inspirerat av en samling tyger av siden och sammet med olika yta, både blankt och matt. Tygsamlingen tar sig i rabatterna form av ett lapptäcke med blomsterrutor i olika kulörer och texturer.

Blommorna har färgerna sammetsrött och blålila, samt dova bruna toner med små inslag av guld. Rabatternas lapptäcksrutor ramas in av ett vitt kantband.
I vårens rabatter utmärker sig främst växter som mörk klocklilja och till det kommer mängder av tulpaner i vinröda, lila och guldiga toner.

Under sommaren kommer planteringarna att fyllas av höga dahlior i vinröda kulörer, sammetsröda och rosa rosenskära, och gyllengula solrosor.

Blomsterprogrammets växtlista 2023 - våren

Nedanför listas alla växter som används i rabatterna på olika platser i Malmö som en del av blomsterprogrammet under våren.

Faxes rabatt på Gustav Adolfs torg

Kungsparkens entrérabatt

Kronprinsessan Margaretas blomstergata, Pildammsparken

Blomsterprogrammets växtlista 2023 - sommaren

Nedanför listas alla växter som används i rabatterna på olika platser i Malmö som en del av blomsterprogrammet under sommaren.

Faxes rabatt på Gustav Adolfs torg

Kungsparkens entrérabatt

Kronprinsessan Margaretas blomstergata, Pildammsparken

Tidigare års blomsterprogram

Kontakta oss

Malmö stads kontaktcenter

Telefon:
040-34 10 00
Telefontider:
Vardagar 08.00–17.00
sv