$left
$middle

Blomsterprogram

Varje år får stadens rabatter och urnor ett nytt tema som inspirerar till spännande växtkombinationer i olika färger och former.

2023 års tema: SIDEN SAMMET

Två bilder med olika tyger av av siden och sammet med olika färgrika färger som ligger till grund till blomsterprogrammet.

2023 års tema för blomsterprogrammet är inspirerat av en samling tyger av siden och sammet med olika yta, både blankt och matt. Tygsamlingen tar sig i rabatterna form av ett lapptäcke med blomsterrutor i olika kulörer och texturer.

Blommorna har färgerna sammetsrött och blålila, samt dova bruna toner med små inslag av guld. Rabatternas lapptäcksrutor ramas in av ett vitt kantband.
I vårens rabatter utmärker sig främst växter som mörk klocklilja och till det kommer mängder av tulpaner i vinröda, lila och guldiga toner.

Under sommaren kommer planteringarna att fyllas av höga dahlior i vinröda kulörer, sammetsröda och rosa rosenskära, och gyllengula solrosor.

Blomsterprogrammets växtlista 2023 - våren

Nedanför listas alla växter som används i rabatterna på olika platser i Malmö som en del av blomsterprogrammet under våren.

Faxes rabatt på Gustav Adolfs torg

Kungsparkens entrérabatt

Kronprinsessan Margaretas blomstergata, Pildammsparken

Blomsterprogrammets växtlista 2023 - sommaren

Nedanför listas alla växter som används i rabatterna på olika platser i Malmö som en del av blomsterprogrammet under sommaren.

Faxes rabatt på Gustav Adolfs torg

Kungsparkens entrérabatt

Kronprinsessan Margaretas blomstergata, Pildammsparken

Tidigare års blomsterprogram

Kontakta oss

sv