Ta emot en sommarpraktikant som är 16–19 år

Är din verksamhet intresserad av att ta emot praktikanter? Eller har du tips om föreningar och företag som kan vara intresserade?

Maila oss på ungisommar@malmo.se eller gör en intresseanmälan.
Följ länken nedan:

Vad händer nu?

Efter den 23 april kommer arbetsgivare att kunna se sina tilldelade praktikanter inne på Mina Sidor. Under fliken "placeringar"
väljer du "visa placeringsbrev". Då ser du uppgifter till samtliga ungdomar som är lottade till er.

Inne på Mina Sidor kan du också få ditt användarnamn och lösenord.

Vad innebär Ung i sommar 2018?

Ung i Sommar drivs utifrån Malmö stads övergripande mål att öka sysselsättningen och ge Malmös ungdomar tillgång till en meningsfull fritid.

  • Praktikanterna från Ung i Sommar är mellan 16–19 år och de lottas utifrån sitt intresseområde som de själva skriver in.
  • Praktikanter i åldern 13–15 år (Sommarpraktik i grundskolan) söker inte själva, utan utses av skolornas elevhälsoteam.
  • Praktiken får vara max 6 timmar per dag mellan kl. 06:00 & 20:00 på vardagar - alltså ingen praktik på helgen eller under sena kvällar.

    Praktikperiod 1: 18 juni–13 juli
    Praktikperiod 2: 16 juli–10 aug.

Kan ni erbjuda en annan period? Vi är flexibla!

Malmö stad står för ungdomarnas praktikersättning. Ni som praktikplats står för ett engagerat handledarskap (läs mer under Frågor och svar).

Ung i sommar ger stöttning i handledarskapet före, under och efter praktiken!

Hur går det till?

Du kan anmäla ditt intresse till oss via länken längst upp på sidan. Ung i sommar kommer därefter att kontakta dig och stämma av praktiken; tider, antal praktikanter, regler m.m.

Du får sedan ett inlogg av oss till vår digitala Feriebas. Från och med 23 april kan du logga in och se vilka praktikanter som har tackat ja till att komma till din arbetsplats i sommar.

Arbetsplatsen och praktikanterna ska kontakta varandra för att stämma av vad praktikanterna behöver ha med sig, era regler på arbetsplatsen, praktiktider etc. Ni ska göra en Riskbedömning tillsammans när praktikanterna är på plats.

Har du frågor? Besök gärna Frågor och svar, eller kontakta oss!

Ung i sommar finns som stöttning för era handledare
- före, under och efter praktiken!

 

Ung i sommar blev starten för stjärnkocken Titti Qvarnström

Sommarpraktik är en mycket viktig första kontakt med arbetsmarknaden för unga. Visste du till exempel att det var genom Ung i Sommar som stjärnkocken Titti Qvarnström fick intresse för köksjobb? Titti gjorde praktik på ett äldreboende på Bellevue Park i Malmö när hon gick på gymnasiet. I dag är hon kökschef med Michelinstjärna och delägare till restaurangen Bloom in the Park.

–Jag hade aldrig hamnat i restaurang om det inte var för praktiken. Det var helt avgörande, säger Titti. 

Praktik Malmös Ung i Sommar arbetar hårt för att fler unga malmöbor ska få chansen att göra praktik nästa sommar. Ungdomar är framtidens medarbetare och arbetsgivarna har därför en utmärkt chans att visa hur det fungerar på deras arbetsplats samt få hjälp av ett par extra händer. 

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2018-06-04 09:24