$left
$middle

Aktuellt och nyheter

Allergener har hittats i kebabkött

Flera matställen i Malmö som säljer eller serverar kebab har fått besök av miljöförvaltningen som kontrollerat köttets innehåll. Det visade sig att kebabkött innehöll allergener som inte funnits med i ingrediensförteckningen. De som säljer kebab måste kunna lita på märkningen av sina råvaror och bli mer medvetna om risker med allergener.

Restauranger och caféer måste öka sin kunskap om allergener

Malmö har blivit utmärkande kommun i Sverige som medvetet arbetat med information om allergener i mat de senaste åren. Nu har en nationell rapport kommit som Malmös livsmedelskontroll sammanställt tillsammans med Livsmedelsverket. Resultatet visar att en fjärdedel av alla restauranger och caféer inte kan ge rätt allergeninformation om maten de serverar.

Seminarium för livsmedelsföretag om förändrad livsmedelskontroll

Den 14 februari hölls ett digitalt seminarium för alla livsmedelsföretag om hur livsmedelskontrollerna kommer att förändras från och med nästa år. Du som har till exempel en restaurang, en livsmedelsbutik eller ett café i Malmö kommer att beröras av förändringen. Nu kan du lyssna på seminariet i efterhand.

sv