$left
$middle

Plaskdammar

När det är sommarvarmt ute kan det vara härligt för alla barn att få plaska i vattnet utan att behöva åka till stranden. I Malmö finns det tre plaskdammar som är fyllda under sommaren.

Folkets park

I folkts park hittar du en plaskdamm som i folkmun kallas rosen. I parken finns det också en lekplats och massa annat roligt för både barn och hvuxna.

Rosengårds vattenlekplats

Plaskdammen är riktigt spännande och du hittar den på västra Rosengårdsfältet, söder om Hårds väg. Här kan du åka linbana över vattnet, leka med fontäner och alla andra redskap som finns på lekplatsen.

Rörsjöparken

Malmös största plaskdamm och en av de mest välbesökta. Dammen ligger i den östra delen av parken - Drottninggatan stör mindre än man kan tro. Gräsytorna är inbjudande stora för barn med mycket spring i benen.

Vattenkvalitet

Alla plaskdammar har daglig tillsyn när de är aktiva under sommaren, då bland annat klorhalten mäts och vid behov åtgärdas. Vattenkvaliteten (bakteriehalten) testas regelbundet under säsongen. Om vattnet i någon av Malmös plaskdammar är otjänligt töms dammen och rengörs. Sedan fylls nytt vatten på igen och det är okej att bada.

Om problemen med vattenkvaliteten inte går att åtgärda för tillfället, stängs plaskdammen.

Dusch och toalett

Vid alla tre plaskdammar finns det tillgång till toalett. Vid plaskdammen vid Rörsjöparken finns det även en dusch.

Kontakta oss

sv