$left
$middle

Plaskdammar

När det är sommarvarmt ute kan det vara härligt för alla barn att få plaska i vattnet utan att behöva åka till stranden. I Malmö finns det tre plaskdammar som är öppna under sommarlovet.

Plaskdammen i Folkets Park

Härligt sommarbad i Folkets park.

Folkets park

Malmös nyaste plaskdamm hittar du i Folkets park. I närheten finns en stor, nyligen upprustad lekplats och dessutom alla Folkets parks övriga aktiviteter.

Rosengårds vattenlekplats

Plaskdammen är riktigt spännande och du hittar den på västra Rosengårdsfältet, söder om Hårds väg. Här kan du åka linbana över vattnet, leka med fontäner och alla andra redskap som finns på lekplatsen.

Rörsjöparken

Malmös största plaskdamm och en av de mest välbesökta. Dammen ligger i den östra delen av parken - Drottninggatan stör mindre än man kan tro. Gräsytorna är inbjudande stora för barn med mycket spring i benen.

Vattenkvalitet

Alla plaskdammar har daglig tillsyn när de är aktiva under sommaren, då bland annat klorhalten mäts och vid behov åtgärdas. Vattenkvaliteten (bakteriehalten) testas regelbundet under säsongen. Om vattnet i någon av Malmös plaskdammar är otjänligt töms dammen och rengörs. Sedan fylls nytt vatten på igen och det är ok att bada.

Om problemen med vattenkvaliteten inte går att åtgärda för tillfället, stängs plaskdammen.

Dusch och toalett

Vid alla tre plaskdammar finns det tillgång till toalett. Vid plaskdammen vid Rörsjöparken finns det även en dusch.

sv