Plaskdammar

När det är sommarvarmt ute kan det vara härligt för alla barn att få plaska i vattnet utan att behöva åka till stranden. I Malmö finns det fyra plaskdammar som är öppna under sommarlovet.

Folkets park

Malmös nyaste plaskdamm hittar du i Malmö Folkets park. I närheten finns en stor, nyligen upprustad lekplats och dessutom alla Folkets park övriga aktiviteter. Läs mer om Folkets park ».
Toaletter finns i närheten av plaskdammen.

Rosengårds vattenlekplats

Plaskdammen är riktigt spännande och du hittar den på västra Rosengårdsfältet, söder om Hårds väg. Här kan du åka linbana över vattnet, leka med fontäner och alla andra redskap som finns på lekplatsen.  Toalett finns.
Läs mer om vattenlekplatsen »
.

Rörsjöparken

Malmös största plaskdamm och en av de mest välbesökta. Dammen ligger i den östra delen av parken - Drottninggatan stör mindre än man kan tro. Gräsytorna är inbjudande stora för barn med mycket spring i benen.
Toaletter och en dusch finns vid plaskdammen.

Ellstorp

Dessvärre är plaskdammen på Ellstorp stängd. Dammen är i så dåligt skick att den inte går att använda och den kommer förmodligen inte att öppnas igen. Det pågår en utredning på fastighets- och gatukontoret om alternativa användningsområden.    

Plaskdammen ligger inne bland bostadshusen i Ellstorp. Du hittar dammen lite väster om Ellstorpsparken och Idaborgsgatan.
Det finns inga toaletter vid plaskdammen.

Vattenkvalitet

Alla plaskdammar har daglig tillsyn, då bland annat klorhalten mäts och vid behov åtgärdas.  Vattenkvaliteten (bakteriehalten) testas regelbundet under säsongen. Om vattnet i någon av Malmös plaskdammar är otjänligt töms dammen och rengörs. Sedan fylls nytt vatten på igen och det är OK att bada.

Om problemen med vattenkvaliteten inte går att åtgärda för tillfället, stängs plaskdammen.

OBS! Det är inte säkert att du hittar information om ev stängda plaskdammar på denna sida.

Det finns många fler ställen att bada på i Malmö, såsom badanläggningar och utomhusbassänger.

Senast ändrad: 2018-08-22 17:16