$left
$middle

Cykla mer!

I Malmö är det lätt att välja cykeln. Det är nära till det mesta och cykelbanorna i stan är tillsammans 500 kilometer långa. När du väljer cykeln framför bilen så gör du en viktig gärning för klimatet.

Tips för att komma igång

  • Om du inte har en egen cykel kan du smidigt hyra en från Malmö By Bikes stationer runt om i staden.
  • Vill du köpa en cykel? Några gånger varje år har Malmö stad cykelauktioner med försäljning av cyklar som har varit felparkerade på kommunens mark och som därefter aldrig har blivit hämtade av sina ägare. Du får då möjligheten att köpa en cykel billigt.
  • Skaffa en cykelhjälm och reflexer för att cykla säkert även när det är mörkt ute.
  • Kolla in Cykelkartan på malmo.se för att hitta bra och säkra cykelvägar. I kartan kan du dessutom se var det finns pumpar, hyrcykelstationer, servicestationer och pendlingsstråk (tryck på symbolen med en fyrkant och en pil för att öppna kartan i nytt fönster).

Cykel som livsstil

  • Sälj bilen och köp en lådcykel eller en elcykel.
  • Klä dig efter väder och sätt dubbdäck på cykeln under vinterhalvåret – i Malmö går det med rätt utrustning att cykla de allra flesta av årets dagar!
12

Välj den här insatsen

Jag vill vara en aktiv del i Malmös klimatomställning. Genom att jag och fler i mitt område börjar cykla mer gör vi tillsammans skillnad för Malmö och planeten.

Vinster med att cykla mer

Kvinna med cykelhjälm och cykel

Lena cyklar för hälsan och klimatet

Detta är min första elcykel och jag måste säga att det känns riktigt lyxigt att glida runt på en sprillans ny hoj, säger Lena, som cyklar till jobbet i Malmö. Min intention är att mer sällan använda bilen för turer i stan, utan i stället ta min elcykel. Där kommer jag nog att kunna banta koldioxid och samtidigt tanka D-vitamin och frisk luft.

sv