$left
$middle

Kombinera olika sätt att resa

I Malmö är det nära till det mesta. Det är enkelt att välja cykeln och kollektivtrafiken är väl utbyggd. Att välja andra sätt att ta dig fram än bilen är både billigare, snabbare och smidigare och dessutom kan du minska ditt klimatavtryck rejält.

Tips för att komma igång

  • Börja på ett sätt som passar dig och ditt liv. Kör du bil till jobbet? Ta tåget en gång i veckan när det går bäst ihop med vardagspusslet.
  • Blanda färdmedel genom att ta bilen eller cykeln till en pendelparkering och fortsätt därifrån med tåg eller buss.
  • Undersök dina möjligheter att cykelpendla även längre sträckor genom att ta med cykeln på tåget. Inom Skåne är det gratis att ta med cykeln på Öresundståg och Pågatåg med en vanlig personbiljett.
  • I direkt anslutning till stationerna Hyllie, Triangeln och Malmö C finns cykelgaragen Bike & Ride. Från Bike & Ride kan du enkelt byta över till kollektivtrafik.
  • Dela på ett Skånetrafiken-kort med en vän eller familjemedlem, så kan ni låna ut det till varandra i appen och turas om att pendla med kollektivtrafik.
3

Välj den här insatsen

Jag vill vara en aktiv del i Malmös klimatomställning. Genom att jag och fler i mitt område börjar kombinera olika sätt att resa gör vi tillsammans skillnad för Malmö och planeten.

Vinster med att kombinera olika sätt att resa

sv